Witold Kepinski - 18 juli 2024

Mimecast onthult platform voor menselijk risicobeheer

Mimecast, een speler op het gebied van cybersecurity, heeft zijn Human Risk Management (HRM)-platform onthuld, wat volgende deze vendor mijlpaal markeert in de overgang naar de volgende generatie cybersecurity.

Mimecast onthult platform voor menselijk risicobeheer image

Als reactie op de vraag van klanten en de markt naar een effectievere manier om risico's te beperken die worden veroorzaakt door fouten van werknemers en gebruikers, heeft Mimecast een nieuw pad voorwaarts uitgestippeld door een verbonden HRM-platform te ontwikkelen. Het platform biedt ongekend inzicht in het risicoprofiel van een organisatie, waarbij gebruikers worden beoordeeld op risico en beveiligingsteams het meest risicovolle deel van hun werknemersbestand kunnen opleiden en beschermen.

Platform voor menselijk risicomanagement

Een klein aantal gebruikers veroorzaakt doorgaans de meeste beveiligingsproblemen. Tot op heden hebben organisaties echter geïnvesteerd in losgekoppelde beveiligingspuntproducten, wat resulteert in beveiligingsprofessionals die geen onderscheid kunnen maken tussen risico's tussen werknemers en gefrustreerde eindgebruikers die continue beveiligingswaarschuwingen negeren en uiteenlopende controles omzeilen - wat uiteindelijk zowel het menselijke als het organisatorische risico vergroot. Het verbonden HRM-platform van Mimecast, dat is gebouwd op een centrale risico-engine, is ontworpen om de evoluerende en geavanceerde bedreigingen die gericht zijn op menselijke fouten binnen organisaties te voorkomen. Het nieuwe platform biedt preventieve controles en directe acties die het risico dat gepaard gaat met menselijk gedrag, zoals een onbedoelde klik op een link, het openen van een schadelijke bijlage of het onbedoeld delen van een document, zullen beperken.

In een steeds meer verbonden wereld hebben werknemers toegang tot een veelvoud aan samenwerkingshulpmiddelen en onbeperkte toegang tot organisatiegegevens, waardoor ze belangrijke doelwitten zijn voor complexe aanvallen zoals Business Email Compromise (BEC) en phishing, maar ze zijn ook vatbaarder voor fouten omdat ze voortdurend multitasken en meerdere hulpmiddelen tegelijk open hebben staan. Traditionele beveiligingsmaatregelen schieten vaak tekort bij het aanpakken van deze mensgerichte risico's, wat leidt tot aanzienlijke kwetsbaarheden.

"Ons platform is gericht op het beschermen van organisaties tegen fouten van werknemers en gebruikers, waarbij we belangrijke verdedigings- en gegevenscontroles op elkaar afstemmen om een ​​van de meest uitgebreide benaderingen voor menselijk risicobeheer te bieden", aldus Marc van Zadelhoff, CEO van Mimecast. "We bieden een enkele oplossing die meerdere technologieën samenbrengt - van Mimecast en tientallen partners - om organisaties te helpen samenwerking te beschermen en werknemers te betrekken bij risicobeperking."

Human Risk Dashboard

Het HRM-platform is ontworpen om een ​​uniek dashboard voor menselijk risico te bevatten, dat beveiligingsteams voorziet van bedrijfsbrede scores en zichtbaarheid voor menselijk risico op basis van gebeurtenisgegevens van zowel native Mimecast-statistieken als gegevens van huidige en toekomstige integraties met tools van derden. Naast een grotere zichtbaarheid op organisatiebreed, groeps- en individueel niveau, is dit dashboard ook ontworpen om aanvalsfactoren te kwantificeren die de frequentie en ernst van inkomende bedreigingen meten, met plannen om inkomende phishingpogingen, geblokkeerde malware, schadelijke webinhoud die wordt geladen door bezochte websites en meer te analyseren. Met volledige zichtbaarheid in deze gegevens kunnen organisaties beveiligingsstrategieën specifiek op maat maken, inclusief bewustwordingsinitiatieven die meer training bieden aan degenen die het nodig hebben en minder aan degenen die het niet nodig hebben.

Mimecast Engage

Een belangrijke pijler van het platform is het nieuwe aanbod van het bedrijf voor training in bewustwording van menselijke risico's, Mimecast Engage , dat is gebouwd om opnieuw te definiëren hoe beveiligingsleiders menselijke risico's kunnen beheren. Traditionele programma's voor bewustwording van beveiliging hanteren een gestandaardiseerde aanpak, waardoor IT-leiders niet in staat zijn om werknemers met een hoog risico te identificeren of het risicovolle gedrag effectief te beperken. De Mimecast Engage-technologie, het resultaat van de integratie van de in december 2023 verworven Elevate Security- technologie met het product voor bewustwordingstraining van Mimecast, elimineert blinde vlekken door uitgebreid inzicht te bieden in het risicovolle gedrag van werknemers, aangestuurd door het dashboard voor menselijk risico, en door interventies aan te passen aan het unieke risicoprofiel van elk individu. Deze aanpak helpt ook de productiviteit te verhogen, omdat werknemers met een lager risico veel minder worden onderbroken door trainingstaken, waardoor ze zich kunnen concentreren op meer kritische bedrijfsactiviteiten.

"Mimecast Engage-bewustzijn en -training stelt beveiligingsteams in staat om risicovol gedrag te identificeren en te verminderen met slimmere, meer gerichte training", aldus van Zadelhoff. "Het maakt gebruik van risico-inzichten uit het Mimecast-ecosysteem en daarbuiten om contextuele interventies te leveren op het punt van risico, wat helpt om een ​​veiliger werkoppervlak te garanderen."

Hoogtepunten Human Risk Management Platform:

  • Zichtbaarheid: Het uitgebreide dashboard voor menselijke risico's bestrijkt het gehele samenwerkingslandschap, zodat organisaties op de hoogte blijven van nieuwe bedreigingen en deze voor kunnen blijven.
  • Inzicht: Mimecast's HRM-platform maakt gebruik van twee decennia aan gerichte cybersecurity-expertise en helpt cyber- en menselijke risico's op elkaar af te stemmen voor meer gedetailleerde en bruikbare inzichten. CISO's en beveiligingsanalisten kunnen deze inzichten gebruiken en de juiste beslissingen nemen en de juiste tactieken inzetten om de organisatie veilig te houden.
  • Actie: Ons uniforme, op AI gebaseerde platform is ontworpen om ervoor te zorgen dat bedreigingen snel kunnen worden gedetecteerd en geëlimineerd, waardoor nauwkeurige en proactieve besluitvorming mogelijk is.

Mimecast is een pionier op het gebied van human risk management. Het HRM-platform en de Mimecast Engage-technologie zijn de nieuwste innovaties in haar missie om de beveiliging te verbeteren en de manier waarop organisaties risico's beheren en beperken te transformeren. Door beveiliging te integreren in de structuur van menselijke interactie, stelt de organisatie een nieuwe norm voor het beschermen van bedrijven in een steeds complexere digitale wereld.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024