Witold Kepinski - 19 juli 2024

KnowBe4 biedt gratis BreachSim-tool om proactief zwakke punten in de netwerkbeveiliging te detecteren

KnowBe4, aanbieder van een platform voor security awareness-training en gesimuleerde phishing, introduceert BreachSim; een gratis tool die organisaties moet helpen kwetsbaarheden in hun netwerkbeveiliging te identificeren en aan te pakken.

KnowBe4 biedt gratis BreachSim-tool om proactief zwakke punten in de netwerkbeveiliging te detecteren image


BreachSim stelt IT-securityprofessionals en netwerkbeheerders in staat zwakke punten in hun beveiligingsinfrastructuur bloot te leggen en toont het cruciale belang van training van werknemers. BreachSim detecteert hoe gegevens worden geëxfiltreerd en helpt de unieke kwetsbaarheden voor elke organisatie in kaart te brengen. Dankzij deze informatie wordt snel duidelijk welke maatregelen nodig zijn om de cybersecurity te verbeteren en hoe werknemers optimaal kunnen worden getraind om zo de menselijke firewall van de organisatie te versterken.

BreachSim voert de simulaties uit en levert binnen enkele minuten resultaten terug. BreachSim is compatibel met Windows 10 of hoger en Windows Server 2016 of hoger en biedt een analyse van mogelijke datalekken en datadiefstal.

Vanuit de ogen van een cybercrimineel

“Met BreachSim geven we organisaties de kracht om hun netwerken te bekijken door de ogen van potentiële cybercriminelen”, zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Door dit gratis aan te bieden, zorgen we ervoor dat organisaties van elke omvang kunnen profiteren van deze proactieve beveiligingsmaatregelen. Door gebruik te maken van BreachSim naast de uitgebreide security awareness-trainingen van KnowBe4, kunnen IT-professionals de veiligheid van hun organisaties aanzienlijk versterken. Deze gecombineerde aanpak vermindert de mensgerelateerde risico's zeer effectief en stelt organisaties in staat om met vertrouwen door het steeds evoluerende cybersecuritylandschap te navigeren."

KnowBe4 BreachSim heeft tot doel:

  • Het belang te benadrukken van het testen van zelfs de meest volwassen technologieproducten en gebruikers te trainen over hoe ze aanvallen op de juiste manier kunnen voorkomen
  • Beheerders inzicht te geven in de verschillende manieren waarop kwaadwillenden hun systemen kunnen omzeilen
  • Beheerders te voorzien van details over exfiltratie en methodologieën die worden gebruikt via beveiligde testbestanden van KnowBe4

Bezoek de website van KnowBe4 voor meer informatie over BreachSim en om de gratis tool te downloaden.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024