Witold Kepinski - 19 juli 2024

CTERA krijgt 80 miljoen dollar groei-investering van PSG Equity

CTERA, een speler in hybride cloud data management, heeft aangekondigd dat het 80 miljoen dollar aan primaire en secundaire financiering heeft opgehaald van PSG Equity, een groeikapitaalbedrijf gericht op software- en technologiegestuurde servicebedrijven. Als onderdeel van de transactie is Ronen Nir, Managing Director bij PSG, toegetreden tot de raad van bestuur van CTERA, samen met bestaande aandeelhouders Benchmark, Bessemer Venture Partners en Red Dot Capital Partners.

CTERA krijgt 80 miljoen dollar groei-investering van PSG Equity image

CTERA, drie jaar op rij uitgeroepen tot beste leider en outperformer in de GigaOm Distributed Cloud File Storage Radar, combineert een edge-accelerated wereldwijd bestandssysteem in publieke en private cloudomgevingen met op AI gebaseerde ransomware-bescherming en data intelligence-services. CTERA staat centraal in hybride cloudinitiatieven bij enkele van 's werelds grootste banken, zorginstellingen, wereldwijde mediagroepen en overheidsinstanties, in implementaties die opschalen tot tientallen petabytes.

Ongestructureerde data is een cruciaal onderdeel van elke enterprise storage-strategie en vertegenwoordigt ongeveer 80% van de organisatorische data die verspreid is over vestigingen, eindpunten, on-premises en clouddatacenters. Binnen deze ruimte is hybride cloud-bestandsopslag een van de snelstgroeiende segmenten, met een verwachte verdrievoudiging van de adoptiepercentages van 20% in 2023 tot 60% in 2027 volgens Gartner.

De verspreiding van AI-technologie maakt ongestructureerd databeheer belangrijker dan ooit tevoren, omdat datatoegang niet alleen nodig is voor gebruikers en applicaties, maar ook voor AI-workflows. De nieuwe enterprise AI-platforms zijn afhankelijk van tijdige toegang tot bedrijfsdata voor trainingsmodellen en voor augmented data retrieval om relevantie en nauwkeurigheid te garanderen.

Hybride dataplatform

"Wij geloven dat CTERA de standaard zet voor het moderne hybride dataplatform, met militair gecertificeerde beveiliging en ongeëvenaarde prestaties", aldus Liran Eshel, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van CTERA. "Het strategische partnerschap met PSG stelt ons in staat om onze expansie verder te stimuleren en tegelijkertijd onze klanten topservice te bieden en onze visie op AI-dataservices te implementeren."

"Deze investering is het bewijs van CTERA's robuuste bedrijfsmodel en de kans die het vertegenwoordigt," aldus Ronen Nir, Managing Director, PSG. "We zijn enthousiast om samen te werken met CTERA, aangezien zij beginnen met het veroveren van wat wij geloven dat een keerpunt zal zijn in de hybride cloud datamarkt, door zowel organische als anorganische kansen te benutten om CTERA's positie te versterken en nog meer waarde te leveren aan haar klanten."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024