Witold Kepinski - 24 juli 2024

Harmke Stevens Chief Operations Officer/unitdirecteur Operatie bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding

Harmke Stevens wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot Chief Operations Officer (COO) en tevens unitdirecteur Operatie bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Harmke Stevens Chief Operations Officer/unitdirecteur Operatie bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding image

Harmke Stevens is op dit moment interim-COO en waarnemend directeur Operatie bij de Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding (RvIHH) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was zij teamvoorzitter Juridisch team Belastingen bij de Rechtbank Gelderland. Zij werkte langere tijd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, Onder andere als manager Stafbureau (Bedrijfsvoering) bij de Justitiële Informatiedienst. Harmke behaalde een Master of Public Management aan de Universiteit Twente.

De Chief Operations Officer stuurt de groeiende Unit Operatie aan, bestaande uit vijf afdelingen, waaronder Integraal Archief Beheer en Modulaire diensten. Met deze Unit is de COO verantwoordelijk voor het borgen van de continuiteit van de (bestaande) dienstverlening (PDC), optimaliseren en het bewaken van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening van RvIHH en te komen tot modulair integraal archief-, data- en informatiebeheer. Intern RvIHH ligt een grote opgave om de operatie te begeleiden naar een hoger volwassenheidsniveau. Voor onze opdrachtgevers is dit een hoog geprioriteerde opgave. De COO levert als lid van het directieteam een belangrijke bijdrage aan de strategie van RvIHH en gidst, coacht en begeleidt de Unit Operatie in eigenaarschap en doorontwikkeling.

Harmke Stevens: “Vanaf 1 april werk ik als interim-COO bij de RvIHH. Het ‘verder brengen’ van de opgave van de RvIHH ten behoeve van de afnemers motiveert en enthousiasmeert mij. Ik vind het fijn dat ik de veranderopgave voor de verdere inrichting en optimalisering van onze integrale dienstverlening verder vorm kan geven, vooral ook omdat ik dit samen doe met de betrokken en deskundige collega’s van de Unit Operatie en anderen die binnen de RvIHH hierin een rol vervullen.”

Verbindend

Dany Venema, CEO Rijksorganisatie voor Informatiehuishouding: “Tijdens de interim-periode van Harmke de afgelopen drie maanden als COO heb ik haar leren kennen als open, vriendelijk en sterk verbindend. De Unit Operatie is nu eenmaal een grote unit met medewerkers die in diversiteit sterk uiteenloopt, verspreid over alle locaties van RvIHH. Harmke weet rust te brengen en bekijkt alles met een frisse blik van buiten. Zij is ontspannen maar duidelijk in haar werkrelatie, zowel intern als extern. De samenwerking met de CEO, CFO, CINO en CIO zal mijns inziens leiden tot een hecht team dat de veranderende organisatie ten goede zal komen. Ik ben erg blij dat zij het directieteam komt versterken en zie uit naar de verdere samenwerking.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Huawei BN+BW 05-09-2024 tm 13-09-2024