Redactie - 23 juli 2024

Xiaomi introduceert nieuwe foldables: MIX Fold 4 en MIX Flip

Met twee nieuwe toestellen zet de Chinese smartphonefabrikant Xiami stevig in op foldables. Hun nieuwe flipfoons komen in twee vormfactoren: de MIX Fold 4 (hoofdfoto) is verticaal vouwbaar, de MIX Flip horizontaal.

Xiaomi introduceert nieuwe foldables: MIX Fold 4 en MIX Flip image

Zouden ze dan toch blijvers worden, die foldable smartphones? We zagen de afgelopen tijd al nieuwe plooitelefoons van Motorola en Samsung passeren, en nu stelt ook de Xiaomi zijn nieuwe MIX-line-up voor. De verticaal vouwbare MIX Fold 4 en de horizontaal plooibare MIX Flip hebben verbeterde scharniertechnologie, zegt de Chinese fabrikant. En aan de binnenkant claimen ze dat ze het verschil met niet-plooibare smartphones hebben weggewerkt.

MIX Fold 4

In de MIX Fold 4 kunnen smartphonefreaks meerdere belangrijke doorbraken ontdekken, stelt Xiaomi. De eerste zit in de verbeterde scharnier: Xiaomi zegt die te hebben herontworpen met krachtige meterialen en een transmissiemechanisme van koolstof-keramisch staal, goed tegen slijtage én om het toestel nog dunner en lichter te maken, met een uitgevouwen dikte van slechts 4.59mm en een gevouwen dikte van 9.47mm.

Verder is de batterijcapaciteit ten opzichte van de MIX Fold 3 met 260mAh vergroot tot 5100mAh. De Snapdragon 8 Gen 3-processor wordt met een nieuw ‘3D cooling’-systeempje gekoeld, met thermische vapor chamber-koeling. Het binnenscherm is een door Samsung gefabriceerd E7 LTPO-paneel met een resolutie van 2488×2244 beeldpunten met een adaptieve refresh rate van 1-120 Hz en HDR10+-beeldtechnologie. Aan de buitenkant zit een 6.56-inch C8+-paneel met een resolutie van 2520×1080 pixels, eveneens met een beeldverversingsrate van 120 Hz. Beide schermen leveren ook Dolby Vision-HDR.

Het camera-eiland bevat vier lenzen van de Duitse topfabrikant Leica. De hoofdcamera bevat de nieuwe Dual Native ISO Fusion Max-technologie, die verbeterde kleuren en details opneemt in een scène met veel contrast. De 12 MP ultragroothoeklens biedt een gezichtsveld van 120°, terwijl een telelens van 50 MP mogelijkheden levert voor macrofotografie en portreteffecten. Tot slot zit er een periscopische 115mm ultratelelens in voor verbeterde close-ups.

MIX Flip

Wat het MIX Flip-model betreft gaat Xiaomi er prat op dat gebruikers zo goed als al hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren op het buitenste scherm, zonder het toestel te hoeven openen: meer dan 200 applicaties runnen rechtstreeks aan de buitenkant. Dat 4-inch-buitenscherm heeft verder een resolutie van 1,5K, een beeldverversingsratio van 120Hz, een piekhelderheid van 3.000 nits, en HDR-ondersteuning.

Aan de binnenkant zit een Snapdragon 8 Gen 3-processor, eveneens met dat 3D cooling-systeem. De batterij heeft een capaciteit van 4.780 mAh. Voor de twee 50 MP-camera’s werd eveneens met Leica-technologie gewerkt: een hoofdcamera met een Light Fusion 800 HDR-sensor en een 47mm telelens.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024