Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2024

Investeerders steken half miljard in AI-startup Cohere

Cohere, een Canadese AI-startup, haalt 500 miljoen Amerikaanse dollar (zo'n 460 miljoen euro) op bij investeerders. Diverse partijen steken geld in het bedrijf, waaronder Fujitsu, AMD Ventures en Cisco. Het bedrijf is gewaardeerd op 5,5 miljard dollar (5 miljard euro.

Investeerders steken half miljard in AI-startup Cohere image

Dit meldt Bloomberg. De waarde van Cohere is in korte tijd verdubbeld; vorig jaar was het bedrijf nog 2,2 miljard dollar waard in een vergelijkbare investeringsronde. Cohere is in 2019 opgericht. Kenmerkend voor Cohere is dat het zich richt op het bouwen van large language models (LLM's) voor specifieke toepassingen voor zakelijk gebruik. In tegenstelling tot veel concurrenten koppelt het bedrijf geen chatfunctionaliteit aan zijn LLM's.

De startup ontwikkelde al diverse LLM's, waaronder Command R+. Dit model helpt bedrijven bij het verwerken en interpreteren van grote hoeveelheden productieworkloads. Het zoekt daarbij in private databases van bedrijven met eigen content, en biedt hierin inzicht. Onder meer Cisco en Oracle zijn partner van Cohere.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024