Witold Kepinski - 24 juli 2024

Accenture neemt Camelot Management Consultants over

Accenture heeft ingestemd met de overname van Camelot Management Consultants , een internationaal SAP -gericht management- en technologieconsultancybedrijf uit Duitsland, met specifieke sterke punten in supply chain, data en analytics.

Accenture neemt Camelot Management Consultants over image

De overname zal de SAP- en AI-gedreven supply chain-capaciteiten van Accenture verder versterken, waardoor klanten de intelligente en veerkrachtige supply chains kunnen bouwen die het huidige zakelijke landschap vereist.

De diepgaande expertise van het bedrijf in supply chain management zal Accenture's vermogen versterken om de heruitvinding van de volledige supply chains van zijn klanten te stimuleren. Camelot zal ook ervaring in analytics, datastrategie en modernisering inbrengen, en organisaties helpen een sterke basis te bouwen voor het versnellen van de adoptie van AI. Onderzoek van Accenture toont aan dat slechts 9% van de bedrijven AI en generatieve AI op grote schaal gebruikt in hun supply chains, en de adoptie van de technologieën correleert met een hogere winstgevendheid.

"Vandaag zien we een toename in de vraag naar data- en analyseservices in supply chain management, sterk gedreven door toegenomen marktvolatiliteit en de noodzaak voor bedrijven om hun logistiek efficiënter te maken," aldus Tobias Regenfuss, Technology lead Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland, Accenture. "Met onze overname van Camelot zullen we onze mogelijkheden en services verder verbeteren om onze klanten te helpen technologie te gebruiken om complexe en dringende zakelijke behoeften aan te pakken en extra waarde te creëren."

Regelgeving

Christina Raab, marktleider voor Accenture in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, voegde toe: "Veel organisaties worstelen met het navigeren door wereldwijde verstoringen, het naleven van veranderende regelgeving, het voldoen aan stijgende klantverwachtingen en het bijhouden van technologische ontwikkelingen. Sneller waarde creëren vereist buitengewone flexibiliteit en een heruitvinding van traditionele benaderingen. Met Camelot's diepgaande supply chain-expertise zijn we nog beter toegerust om organisaties te helpen te floreren te midden van verstoringen om relevant te blijven en te groeien."

Camelot, opgericht in 1996, is een toonaangevende SAP-partner in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met een breed klantenportfolio van grote en middelgrote bedrijven in de chemische, life sciences, consumptiegoederen- en industriële productiesector. Met het hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, heeft Camelot ook kantoren in de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, India, Polen, Spanje en Zwitserland. Deze overname brengt meer dan 700 hooggekwalificeerde professionals naar Accenture, waaronder SAP-, data- en supply chain-experts.

"We leveren al bijna drie decennia management- en technologieconsultingdiensten en zijn een toonaangevende SAP-partner geworden met klanten in een breed scala aan sectoren", aldus Libor Kotlik, Managing Partner van Camelot. "De wereldwijde schaal en het serviceportfolio van Accenture stellen ons in staat om innovatieve ideeën en oplossingen aan klanten te bieden en tegelijkertijd opwindende ontwikkelingsmogelijkheden voor onze mensen te creëren. Samen zullen we inspelen op de belangrijkste marktvraag en blijvende waarde creëren voor onze klanten."

SAP 

Camelot werd onlangs voor het tweede jaar op rij benoemd tot SAP Digital Supply Chain Focus Partner binnen het diamantinitiatief. Het bedrijf is erkend door vooraanstaande analisten en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder Germany's Best Consultants 2024 .

Camelot volgt Einr op , een Noors SAP ® -gericht bedrijfsadviesbureau dat Accenture in mei 2023 overnam.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De voltooiing van de overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024