Wouter Hoeffnagel - 25 juli 2024

Commvault stelt Pranay Ahlawat aan als Chief Technology en AI Officer

Commvault benoemt Pranay Ahlawat (foto) tot Chief Technology and AI Officer (CTAIO). Ahlawat houdt in deze nieuw gecreëerde functie toezicht op Commvault’s productvisie en -levenscyclus. Hij rapporteert aan Rajiv Kottomtharayil, Chief Product Officer bij Commvault.

Commvault stelt Pranay Ahlawat aan als Chief Technology en AI Officer image

Ahlawat brengt uitgebreide ervaring in AI, cloud- en infrastructuursoftware, bedrijfsstrategie, productontwikkeling en bedrijfsvoering met zich mee. Voorafgaand aan zijn komst naar Commvault bekleedde Ahlawat leidinggevende functies bij Boston Consulting Group (BCG), waar hij software- en Software as a Service (SaaS)-bedrijven adviseerde over cloud en infrastructuur. Hij leidde ook wereldwijd BCG’s inspanningen op het gebied van productinnovatie en engineering en ontwikkelde de visie van BCG op de impact van Gen AI op softwareontwikkeling.

'Kwaadwillenden voorblijven'

“Organisaties hebben vandaag de dag te maken met ongekende niveaus van cyberbedreigingen en -aanvallen en hebben innovatieve oplossingen nodig die hen kunnen helpen slechte actoren voor te blijven en de meeste waarde uit hun gegevens te halen”, zegt Ahlawat. “Ik ben verheugd om bij Commvault aan de slag te gaan en mee te bouwen aan de volgende generatie cyberweerbaarheidsoplossingen die de meest kritieke beveiligingsuitdagingen van klanten aanpakken.”

“Pranay brengt een schat aan industrie-expertise mee over hoe AI zich ontwikkelt en een revolutie teweegbrengt in de bedrijfsvoering,” zegt Kottomtharayil. “Commvault is verheugd om zijn uitgebreide kennis te benutten om onze benadering van AI te transformeren, door geavanceerde oplossingen te bouwen die ons Data Management en Cyber Recovery Platform verbeteren.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024