Witold Kepinski - 25 juli 2024

Google ziet omzet en winst in tweede kwartaal stijgen

In het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni zag Google moederbedrijf Alphabet een de omzet met 14 procent stijgen tot 84,7 miljard dollar. De nettowinst van steeg naar 23,1 miljard dollar. Google Cloud haalde een omzet van 10,35 miljard dollar en 1,2 miljard winst.

Google ziet omzet en winst in tweede kwartaal stijgen image

Sundar Pichai (foto), CEO: "Onze sterke prestaties dit kwartaal benadrukken de aanhoudende kracht in Search en het momentum in Cloud. We innoveren op elke laag van de AI-stack. Onze langdurige infrastructuurleiderschap en interne onderzoeksteams positioneren ons goed naarmate de technologie evolueert en we de vele kansen die voor ons liggen, nastreven."

Ruth Porat, President en Chief Investment Officer, CFO: "We hebben een omzet van $ 85 miljard behaald, een stijging van 14% op jaarbasis, aangestuurd door Search en Cloud, die voor het eerst de $ 10 miljard aan kwartaalomzet en $ 1 miljard aan operationele winst overtroffen. Terwijl we investeren om onze grootste groeikansen te ondersteunen, blijven we toegewijd aan het creëren van investeringscapaciteit met ons voortdurende werk om onze kostenbasis duurzaam te herontwerpen. Lees meer details hier.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024