Wouter Hoeffnagel - 25 juli 2024

Nadav Zafrir volgt Gil Shwed op als CEO van Check Point

Nadav Zafrir is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Check Point. Hij is de opvolger van Gil Shwed, oprichter en CEO van Check Point. Ook deelt het bedrijf de financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2024. De totale inkomsten bedroegen in het tweede kwartaal 627 miljoen dollar, vergeleken met 589 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2023, een stijging van 7 procent op jaarbasis.

Nadav Zafrir volgt Gil Shwed op als CEO van Check Point image

Naast de kwartaalcijfers, kondigt Check Point vandaag tevens de benoeming aan van Zafrir tot nieuwe CEO. De afgelopen 10 jaar was Zafrir medeoprichter en managing partner bij Team8, een wereldwijd durfkapitaalfonds. Team8 richt bedrijven op die zich richten op cybersecurity, Data & AI, Fintech en digitale gezondheid en investeert daarin. Hij bouwde, investeerde en was voorzitter van 17 cyberbeveiligingsbedrijven naast tientallen andere technologiebedrijven die hij adviseerde en begeleidde. Daarvoor diende hij 25 jaar in het IDF en ging hij met pensioen als brigadegeneraal. Sinds 2019 is hij voorzitter van de raad van bestuur van SolarEdge Technologies, een op de Nasdaq genoteerd bedrijf voor slimme energie. Zafrir neemt de rol van CEO in december 2024 op zich en treedt ook toe tot de Raad van Bestuur van Check Point. De benoeming moet nog worden goedgekeurd op de volgende jaarlijkse Algemene Vergadering van Check Point. Shwed wordt Executive Chairman van de Board.

Stond aan het roer van meerdere securitybedrijven

"We sluiten een grondig zoekproces naar een CEO af waarin we kandidaten van over de hele wereld hebben onderzocht en de perfecte persoon hebben gevonden. Nadav is al meer dan tien jaar een belangrijke leider in het wereldwijde cybersecurity-ecosysteem. Hij woonde in New York en Tel Aviv en werd een van de meest gerespecteerde figuren binnen de wereldwijde CISO-gemeenschap. Hij heeft meerdere cyberbeveiligingsbedrijven opgericht en geleid en is gaan samenwerken met 's werelds grootste leveranciers van beveiligingsoplossingen. Ik bewonder zijn prestaties en leiderschapsvaardigheden en ik ben enthousiast over zijn benoeming. Ik geloof dat hij de juiste leider is om Check Point naar nieuwe hoogten te brengen", concludeert Shwed.

"Ik ben vereerd om bij Check Point te werken, een pionier die de moderne cyberbeveiliging heeft vormgegeven en een broeinest voor ondernemerschap," zegt Zafrir. "In de afgelopen tien jaar heb ik samengewerkt met leiders en teams op het gebied van wereldwijde cybersecurity en ben ik getuige geweest van hun ongelooflijke inspanningen om wereldwijde netwerken te beschermen tegen geavanceerde aanvallers. Ik heb ontzag voor het werk van security experts en hun organisaties verdienen de beste beveiliging. In onze turbulente wereld, die aan de vooravond staat van een nieuw acceleratiepunt als AI ons leven herdefinieert, is geavanceerde cyberbeveiliging belangrijker dan ooit. Check Point bevindt zich in een unieke positie om leiding te geven aan de ontwikkeling van de volgende fase van cyberbeveiliging voor onze complexe wereld. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bekwame leiderschapsteam van het bedrijf en Gil, om het volgende hoofdstuk in de groei van Check Point te schrijven."

'Uitstekend tweede kwartaal'

"Check Point heeft een uitstekend tweede kwartaal geleverd doordat klanten het AI-gedreven, cloud geleverde Infinity Platform bleven omarmen om de hoogste beveiligingsniveaus te bereiken", zegt Shwed. "Het succes van Infinity gedurende het kwartaal werd onderstreept door de dubbelcijferige groei en belangrijke deals met Fortune Global 500-organisaties."

Financiële highlights Check Point voor het tweede kwartaal van 2024:

  • Totale inkomsten: $627 miljoen vergeleken met $589 miljoen in het tweede kwartaal van 2023, een stijging van 7 procent op jaarbasis.
  • GAAP Bedrijfsresultaat: $209 miljoen vergeleken met $221 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
  • Niet-GAAP Bedrijfsresultaat: 265 miljoen dollar vergeleken met 263 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2023.
  • GAAP Belastingen op inkomen: $36 miljoen vergeleken met $41 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
  • Nettowinst volgens GAAP: $197 miljoen vergeleken met $202 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
  • Niet-GAAP Nettowinst: $246 miljoen vergeleken met $238 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
  • GAAP Winst per Verwaterd Aandeel: $1,74 vergeleken met $1,70 in het tweede kwartaal van 2023, een stijging van 3 procent op jaarbasis.
  • Niet-GAAP Winst per Verwaterd Aandeel: $2,17 vergeleken met $2,00 in het tweede kwartaal van 2023, een stijging van 8 procent op jaarbasis.
  • Uitgestelde opbrengsten: Op 30 juni 2024 bedroegen de uitgestelde opbrengsten $1.818 miljoen vergeleken met $1.774 miljoen op 30 juni 2023, een stijging van 2 procent op jaarbasis.
  • Kassaldi, verhandelbare effecten en deposito's op korte termijn: 3.058 miljoen dollar op 30 juni 2024, vergeleken met 3.515 miljoen dollar op 30 juni 2023.
  • Kasstroom: Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van $200 miljoen vergeleken met $191 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
  • Aandeleninkoopprogramma: Tijdens het tweede kwartaal van 2024 kocht het bedrijf ongeveer 2,1 miljoen aandelen in voor een totaalbedrag van ongeveer $ 325 miljoen. Op 11 juli 2024 kondigde het bedrijf aan dat de raad van bestuur een uitbreiding van $ 2 miljard heeft goedgekeurd van het lopende aandeleninkoopprogramma van het bedrijf. Onder het uitgebreide aandeleninkoopprogramma, zal Check Point gemachtigd zijn om door te gaan met het inkopen van aandelen tot $ 325 miljoen per kwartaal.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024