Wouter Hoeffnagel - 26 juli 2024

COO Chirantan Desai vertrekt bij ServiceNow

ServiceNow neemt afscheid van president en Chief Operating Officer (COO) Chirantan Desai. Uit intern onderzoek blijkt dat Desai het bedrijfsbeleid heeft geschonden met het inhuren van de voormalig CIO van het Amerikaanse leger als hoofd publieke sector bij ServiceNow.

COO Chirantan Desai vertrekt bij ServiceNow image

Dit blijkt uit documenten die door ServiceNow zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarover The Register bericht. De documenten zijn primair gericht op het rapporteren van de resultaten van ServiceNow over het tweede kwartaal. CEO Bill McDermott lichtte in een earnings call het besluit afscheid te nemen van Desai toe.

'Intern beleid geschonden'

McDermott wijst daarbij op een interne klacht die in maart is ingediend over het proces rondom het aantrekken van personeel voor een overheidscontract. Uit intern onderzoek blijkt dat hierbij het interne bedrijfsbeleid is geschonden. Desai en ServiceNow zouden toen in onderling overleg hebben besloten dat Desai zijn activiteiten voor ServiceNow staakt. Ook heeft het bedrijf afscheid genomen van de ingehuurde voormalig CIO van het Amerikaanse leger.

Uit de documenten blijkt ook dat ServiceNow in Q2 2024 zo'n 2,6 miljard dollar omzet, waarvan 2,55 miljard dollar afkomstig is uit abonnementen. Het netto-inkomen (GAAP) van het bedrijf komt uit op 262 miljoen dollar. Dit is lager dan de 1,04 miljard dollar die ServiceNow nog in hetzelfde kwartaal in 2023 realiseerde, al had het bedrijf toen een belastingvoordeel van maar liefst 910 miljoen dollar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024