Witold Kepinski - 30 juli 2024

Axians versterkt portfolio met overname van PurpleHRM

VINCI Energies neemt rond holding over inclusief de werkmaatschappijen rond consulting, rond software & maintenance en PurpleHRM. Met deze overname versterkt VINCI Energies het Intelligent Apps portfolio voor data analytics en low-code development binnen het merk Axians en haar positie als vooraanstaande implementatiepartner van Qlik, SAP en Mendix.

Axians versterkt portfolio met overname van PurpleHRM image

Sinds 2007 zijn de rond bedrijven in Amersfoort gegroeid naar ruim 40 specialisten die voorzien in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van business analytics en low-code oplossingen voor aansprekende klanten in o.a. retail, industrie en lokale overheid. Daarbij is een verdere verdiepingsslag gemaakt in HR analytics in de vorm een standaardoplossing dat onder de merknaam PurpleHRM in de markt is gezet.

Mark Bosch, Managing Partner bij rond – “We hebben de afgelopen jaren met veel plezier een schat aan ervaring en expertise opgebouwd in data- en analytics en low-code. Daarbij zijn we gegroeid naar ruim 40 professionals. VINCI Energies is voor ons een mooie landingsplaats en we zien in het netwerk van VINCI Energies een mooie kans om onze marktpositie verder uit te bouwen. Door de krachten te bundelen zijn we nog in beter in staat om onze gezamenlijk expertise rondom datagedreven oplossingen in te zetten voor ambitieuze opdrachtgevers."

Applicatie

Deze overname past volgens de partijen volledig in de strategie van VINCI Energies om zich binnen het merk Axians verder te ontwikkelen in datagedreven oplossingen welke organisaties helpen met een beter inzicht, het nemen van beslissingen en het inbrengen van nieuwe intelligentie binnen het applicatielandschap.

Edwin van Merriënboer, Director bij VINCI Energies - " Als veelzijdig specialist in de digitale transformatie bouwen we onze expertise rondom data en nieuwe intelligentie actief op om organisaties te helpen in hun digitalisering. Data speelt hier vanzelfsprekend een belangrijke rol in. Met de overname van rond en PurpleHRM zijn wij in staat om een nog grotere toegevoegde waarde te leveren. Wij zien bijvoorbeeld dat intelligentie rondom HR data steeds strategischer wordt, daar speelt PurpleHRM heel goed op in. Met deze overname zorgen we voor nog meer ervaring, kennis en specialisatie en versterken we ons portfolio met specifieke oplossingen die data gedreven antwoord geven op strategische vraagstukken."

De activiteiten van rond en PurpleHRM worden in de nabije toekomst voortgezet onder de naam Axians waarbij vervolgens meer dan 230 Business Analytics & Low-Code professionals actief zijn over 5 locaties in Nederland.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024