Witold Kepinski - 31 juli 2024

Computacenter belicht in handelsupdate stand van de business

Computacenter, een onafhankelijke technologie- en dienstverlener, geeft een handelsupdate voor het halfjaar dat eindigde 30 juni 2024, gebaseerd op voorlopige, niet-gecontroleerde financiële informatie, voorafgaand aan de aankondiging en start van een waardevermindering door middel van een aandeleninkoop.

Computacenter belicht in handelsupdate stand van de business image

Computacenter meldt: 'Zoals verwacht, normaliseerden de Technology Sourcing-volumes in de eerste helft van het jaar, vergeleken met een uitzonderlijk sterke eerste helft van 2023. We hebben een solide onderliggende prestatie geleverd in Duitsland en Noord Amerika, terwijl in de Verenigd Koninkrijk, de vraag naar hardware is zwakker dan verwacht, waarbij klanten voorzichtiger zijn en aankoopbeslissingen langer op zich laten wachten. Bemoedigend is dat onze toegewijde productorder portefeuille sinds het begin van het jaar aanzienlijk is gegroeid, aangestuurd door opmerkelijke Technology Sourcing-overwinningen in Noord Amerika.

Zoals eerder aangegeven, gezien de uitzonderlijk sterke vergelijkingscijfers, is H1 2024 lager dan het equivalent van het voorgaande jaar en we verwachten nu dat de aangepaste winst vóór belastingen 1 in H1 2024 ongeveer 1,5% zal bedragen: 87 miljoen Britse Pond (H1 2023: 121,8 miljoen Britse Pond) inclusief circa 2 miljoen Britse Pond van negatieve valutavertaling. Dit resultaat is beïnvloed door de timing van de uitvoering van bepaalde grote orders in Noord Amerika die nu in H2 zijn beland, evenals de fasering van onze strategische initiatieven en investeringen, waaraan we een extra bedrag van hebben uitgegeven van 6 miljoen Britse Pond vergeleken met dezelfde periode in 2023, waarbij onze verwachting voor de volledige jaarinvestering ongewijzigd blijft op 28 miljoen naar 30 miljoen Britse Pond.

Geopolitieke en macro-economische onzekerheid

Kijkend naar het hele jaar verwachten we een sterkere dynamiek in de tweede helft, ondersteund door de omvang van onze toegezegde productorderportefeuille en een bredere pijplijn van kansen. Hoewel we rekening houden met de achtergrond van aanhoudende geopolitieke en macro-economische onzekerheid in onze markten, verwachten we nog steeds dat we in FY 2024 als geheel vooruitgang boeken bij constante wisselkoersen. Bij de huidige wisselkoersen verwachten we een negatieve 7 miljoen Britse Pond vertaaleffect op de aangepaste winst vóór belastingen over het gehele jaar.

Wij zullen onze halfjaarresultaten voor het jaar dat eindigde op 2019 publiceren 30 juni 2024 op maandag 9 september 2024.

Aandelen inkoopprogramma

Gezien de sterke positieve aangepaste netto-fondsenpositie van de Groep en de momenteel verwachte kapitaalbehoeften, kondigt Computacenter ook aan dat het 200 miljoen Britse Pond aan aandeelhouders cal uitkeren via een aandelen inkoopprogramma, waarvan de details vandaag in een aparte aankondiging worden vrijgegeven. Dit is in lijn met ons kapitaalallocatiebeleid om organisch te investeren, gerichte overnames te doen en overtollig kapitaal te distribueren, terwijl we een sterke balans behouden. Na de voltooiing van de inkoop verwachten we een sterke balans te behouden met positieve aangepaste nettofondsen.

Voetnoten:

1 De aangepaste winst vóór belastingen wordt weergegeven vóór bijzondere en andere aanpassingsposten, waaronder winsten of verliezen op bedrijfsacquisities en -desinvesteringen en afschrijvingen van verworven immateriële activa, aangezien het management deze posten niet in aanmerking neemt bij de beoordeling van de onderliggende prestaties van het segment of de groep als geheel.

ALSO BW tm 16-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024