Witold Kepinski - 01 augustus 2024

SD Worx sluit akkoord over overname van F2A van Ardian

Ardian, een private investeringsmaatschappij, en SD Worx, een Europese leverancier van HR- en payrolloplossingen, hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van F2A, een Italiaanse leverancier van HR- en payrolloplossingen die sinds februari 2016 onder Ardian valt.

SD Worx sluit akkoord over overname van F2A van Ardian image

Met deze transactie breidt SD Worx zijn aanbod en geografische voetafdruk uit en versnelt het zijn groei in de Europese sector van HR- en payrolloplossingen. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke reglementaire goedkeuringen.

Meer dan 1.200 experts ondersteunen 6.000 klanten in twee business units: HR & payroll (ca. 85% van de omzet) en Finance & Accounting (ca. 15% van de omzet). Tijdens de investering van Ardian versnelde F2A zijn ontwikkelingsstrategie door met succes meer dan 20 build-ups af te sluiten, het dienstenaanbod uit te breiden en een belangrijke positie in Italië te verwerven.

"Samen met het F2A managementteam hebben we een belangrijk groeipad gevolgd en we denken dat er nog veel kansen liggen in deze ruimte. De sterke interesse in F2A van een internationale speler als SD Worx is een duidelijke indicatie van de hoge strategische waarde van onze activa. We wensen F2A en SD Worx alle succes voor het volgende hoofdstuk van het bedrijf”, Marco Molteni, Managing Director bij Ardian.

Payroll

"Italië is de vierde grootste economie van Europa, en veel kmo’s en werkgevers in het middensegment hebben een sterke behoefte aan payroll outsourcing. Het complexe Italiaanse payroll-landschap vereist een combinatie van lokale software en expertise. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Raul Mattaboni, die het bedrijf zal blijven leiden", zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

"Deel uitmaken van SD Worx is een belangrijke mijlpaal voor F2A, een erkenning van het uitzonderlijke werk dat al onze collega's in de loop der jaren hebben verricht. Met de steun van Ardian zijn we de leider geworden op de Italiaanse markt voor professionele diensten aan bedrijven van alle groottes en sectoren. Ik ben zelf enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van F2A te beginnen. Deze overgang zal niet alleen onze professionele groei versterken, maar ook onze klanten voorzien van nog betere en meer gediversifieerde diensten, en dat alles met behoud van de menselijke benadering die ons altijd heeft gekenmerkt”, aldus Raul Mattaboni, CEO van F2A.

Transactie

Na goedkeuring door de regelgevende instanties zal SD Worx 100% van de aandelen van F2A verwerven. De prijs van de transactie wordt niet bekendgemaakt.

Ardian werd geadviseerd door Mediobanca (M&A), PedersoliGattai (juridisch), Gitti (fiscaal), PwC (financieel) en Endava (Tech).

Voor deze transactie werd SD Worx bijgestaan door EY (financieel), EY Parthenon (commercieel), Linklaters (juridisch) en WTW (verzekering).

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024