Witold Kepinski - 06 augustus 2024

Thoughtworks wordt overgenomen door Apax

Thoughtworks, een technologie consultancy bedrijf dat strategie, ontwerp en engineering integreert, wordt voor 1,75 miljard dollar overgenomen door private equity investeerder Apax Partners LLP.

Thoughtworks wordt overgenomen door Apax image

"We waarderen de uitgebreide evaluatie van het aanbod van Apax Funds door het Special Committee en zijn ervan overtuigd dat deze transactie onmiddellijke en eerlijke waarde biedt aan de minderheidsaandeelhouders van Thoughtworks", aldus Mike Sutcliff, CEO van Thoughtworks. " Apax is al jarenlang een strategische partner voor Thoughtworks. Met hun voortdurende steun zijn we van plan de nodige langetermijninvesteringen te doen en onze visie te bevorderen om een ​​sterkere, strategische partner te zijn voor onze klanten."

Transactie

De transactie zal naar verwachting in het vierde kalenderkwartaal van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De transactie is goedgekeurd door een dochteronderneming van de Apax-fondsen, in zijn hoedanigheid als meerderheidsaandeelhouder van Thoughtworks, en er is geen andere goedkeuring van de aandeelhouder vereist. 

Na voltooiing van de transactie zullen de gewone aandelen van Thoughtworks niet langer openbaar worden genoteerd op NASDAQ en zal Thoughtworks weer een particuliere onderneming worden. De Apax-fondsen zijn van plan de transactie te financieren met volledig toegezegde eigenvermogensfinanciering en de transactie is niet onderworpen aan enige financieringsvoorwaarde.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024