Witold Kepinski - 08 augustus 2024

CloudBees neemt Launchable over

CloudBees, een softwareontwikkelingsplatforms voor meer dan 500 ondernemingen, heeft bekendgemaakt dat het Launchable voor een onbekend bedrag heeft overgenomen. Hiermee wil het bedrijf de breedste GenAI-optimalisatie van alle DevSecOps-platforms bieden.

CloudBees neemt Launchable over image

Launchable introduceert een AI-aangedreven aanpak voor QA en CloudBees gaat per direct de AI-copiloot inzetten om de dev-test-iteratie te verkorten en de levertijden te versnellen.

De overname is ook een thuiskomst voor de medeoprichters van Launchable, Kohsuke Kawaguchi en Harpreet Singh, die beiden een lange geschiedenis hebben met CloudBees, Jenkins en DevOps. Kawaguchi was de bedenker en oprichter van open source Jenkins.

“Het samenbrengen van CloudBees en Launchable vertegenwoordigt twee mijlpalen voor het veld van softwareontwikkeling,” zei Anuj Kapur, President en CEO van CloudBees. “Ten eerste brengt het de eerste AI-verbeterde Test Intelligence-mogelijkheid naar elk DevSecOps-platform. Ten tweede markeert het de terugkeer van een echte open source visionair naar CloudBees om de missiegerichte inspanningen rond softwaregebaseerde digitale transformatie in ondernemingen voort te zetten.”

Testen

Testen is cruciaal, maar een van de meest kostbare knelpunten in de softwareontwikkelingsworkflow. Ontwikkelaars besteden dagelijks tot 25% van hun tijd aan testen, een aanzienlijke investering die ten koste gaat van de ontwikkeltijd en de kritieke snelheid van levering vertraagt. Ontwikkelaars benadrukken consequent dat ze geloven dat AI een krachtige oplossing kan bieden bij het verbeteren van het testen van code.

In de Developer Survey van Stack Overflow uit 2024, die in juli werd uitgevoerd, gaf 46% van de ontwikkelaars aan geïnteresseerd te zijn in het gebruik van AI om code te testen - het hoogste percentage van alle gevraagde workflows. En 81% van de professionele ontwikkelaars gaf aan dat ze dachten dat het gebruik van AI om code te testen het komende jaar meer geïntegreerd zou zijn met hun workflow.

Developers

Door de AI-oplossing van Launchable op het CloudBees-platform te implementeren, krijgen ontwikkelaars:

  • Snellere Dev-Test Iteratie: Een machine-learning-gedreven voorspellende testselectie vermindert de tijd die wordt besteed aan onnodige tests en inefficiënte workflows. Teams weten welke tests ertoe doen, kunnen automatisch testen bij codewijzigingen, fouten sneller vinden en prioriteren, en falende builds in een fractie van de tijd vinden.
  • Efficiënte testtriage en -analyse: met AI-ondersteund testen kunnen teams testfouten effectief beheren en analyseren. Hierdoor wordt de handmatige inspanning die nodig is om problemen te identificeren en op te lossen, verminderd en verbetert de algehele productiviteit.
  • Verbeterde zichtbaarheid en focus: AI-ondersteunde tests verbeteren het inzicht in de prestaties en de teststatus van testsuites. Hierdoor kunnen teams zich richten op het snel en efficiënt oplossen van kritieke problemen.

Early Launchable-klanten, waaronder BMW en GoCardless, zagen indrukwekkende voordelen in zowel tijd- als kwantificeerbare kostenbesparingen. Deze klanten meldden een vermindering van 50% in machine-uren, een vermindering van 90% in testuitvoeringstijden en een vermindering van 40% in bouwtijden.

Platform

“Bij Launchable hebben we ons gericht op het leveren van innovatieve oplossingen voor de alomtegenwoordige uitdagingen van softwareontwikkeling. Namelijk van AI tot QA,” zei Kawaguchi. “CloudBees is een beproefd en vertrouwd DevSecOps-platform dat de wereld op zijn kop zet, dus dit is een perfecte combinatie.”

De overname van Launchable markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van CloudBees om softwarelevering opnieuw te definiëren via AI-gedreven innovatie. Nu meer ondernemingen AI omarmen om hun softwareontwikkelingsprocessen te optimaliseren, blijft CloudBees toegewijd aan het leveren van geavanceerde oplossingen die efficiëntie, betrouwbaarheid en wendbaarheid stimuleren.

Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024