Witold Kepinski - 19 augustus 2024

Waterland Private Equity koopt MVNO speler Lebara Group

Waterland Private Equity kondigt met genoegen de overname aan van Lebara Group, een Mobile Virtual Network Operator (“MVNO”) die hoogwaardige telecommunicatiediensten levert aan meer dan vier miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Waterland Private Equity koopt MVNO speler Lebara Group image

Lebara, opgericht in 2001, is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle MVNO's in Europa en breidt voortdurend zijn aanbod en geografische voetafdruk uit. Tegenwoordig wordt het erkend als een toonaangevend challenger-merk in zijn Europese mobiele telecommunicatiemarkten, en biedt het meer dan vier miljoen klanten een waardevol alternatief voor de gevestigde categoriespelers, evenals uitzonderlijke klanttevredenheid.

De transactie markeert een buy-out door Waterland Private Equity van de belangrijkste bestaande eigenaren Alchemy en Triton Partners. Waterland is sinds januari 2024 in gesprek met de verkopers en hun adviseurs om strategieën te verkennen voor Lebara's naadloze transitie en voortdurende groei.

Lebara's strategische positionering als een waardegericht challenger-merk in de mobiele SIM-markten biedt aanzienlijke groeimogelijkheden, aangezien consumenten in heel Europa steeds vaker op zoek zijn naar hoogwaardige diensten tegen concurrerende prijzen. Lebara's sterke staat van dienst in zijn vijf markten toont zijn vermogen om te groeien en zich aan te passen, waardoor het een uitstekende kandidaat is voor verdere uitbreiding in samenwerking met Waterland.

Managementteam

Waterland heeft 25 jaar ervaring in het samenwerken met bedrijven in heel Europa en brengt uitgebreide ervaring in de telecommunicatiesector mee door investeringen in die tijd. Met deze overname wil Waterland de groeiambities van Lebara in elk van haar markten ondersteunen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Lebara en haar getalenteerde managementteam. Lebara heeft een sterk merk en een loyale klantenkring opgebouwd door hoogwaardige mobiele telecommunicatiediensten te leveren tegen concurrerende prijzen. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het managementteam om samen Lebara's groeireis voort te zetten, waarbij we onze expertise in de telecommunicatiesector benutten", aldus Wendy McMillan, Partner bij Waterland Private Equity.

Stephen Shurrock, CEO van Lebara, deelde ook zijn gedachten over het nieuwe partnerschap: "We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Waterland Private Equity. Hun uitgebreide ervaring en succesvolle staat van dienst in de telecommunicatiesector maken het Waterland-team een ​​ideale partner voor ons. Dit partnerschap zal ons de middelen en strategische ondersteuning bieden die nodig zijn om onze groei te versnellen en ons serviceaanbod te verbeteren, wat uiteindelijk ten goede komt aan onze klanten in al onze markten. Het was ook een genoegen om de afgelopen jaren met Alchemy en Triton samen te werken. Ze hebben de ommekeer van Lebara enorm gesteund en hebben in het bedrijf geïnvesteerd om aanzienlijke groei te realiseren. Lebara heeft nu het nieuwste digitale platform, een focus op klantervaring en een sterk team om zijn groeiverhaal voort te zetten."

Zoals bij alle deals en transacties van deze aard, is dit partnerschap onderworpen aan de nodige wettelijke goedkeuringen voordat de overname kan worden afgerond.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024