Witold Kepinski - 20 augustus 2024

Lenovo levert sterke kwartaalresultaten en zet in op AI

Technologiegigant Lenovo maakt bekend dat het een uitstekend eerste kwartaal achter de rug heeft. De omzet is met 20% gestegen en de winst is zelfs met 65% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze sterke resultaten zijn te danken aan een combinatie van factoren, waaronder een focus op innovatie, operationele efficiëntie en een geslaagde wereldwijde strategie.

Lenovo levert sterke kwartaalresultaten en zet in op AI image

De omzet van de Groep steeg met 20% op jaarbasis tot 15,4 miljard dollar, de nettowinst steeg met 65% op jaarbasis tot 315 miljoen dollar op basis van non-Hong Kong Financial Reporting Standards (non-HKFRS) en de non-PC-omzetmix steeg met vijf punten op jaarbasis en bereikte een historisch hoogtepunt van 47%. De resultaten van de Groep weerspiegelen haar duidelijke strategie en sterke uitvoering, aanhoudende focus op innovatie en operationele excellentie, evenals de voordelen die zij plukt van een geglobaliseerd bedrijf.

Lenovo meldt verder goed te zijn voorbereid om te leiden in een tijdperk van hybride AI met zijn full-stack portfolio met AI-apparaten zoals AI-pc's, AI-servers die alle belangrijke architecturen ondersteunen, evenals rijke AI native en AI embedded oplossingen en services. 

Gebruikersfeedback van Lenovo's AI-pc's, gedefinieerd door vijf belangrijke kenmerken, is bemoedigend, met de eerste AI-pc's die in mei zijn gelanceerd en er zullen er nog veel meer volgen tijdens IFA en Tech World later dit jaar, aldus de vendor: "Lenovo is ervan overtuigd dat het de industrie zal leiden in marktaandeel voor AI-pc's van de volgende generatie, waarvan wordt verwacht dat ze in 2027 meer dan 50% van het pc-landschap zullen uitmaken, en ook zal leiden in het grijpen van de enorme groeimogelijkheden op de IT-markt. De Groep bleef zich inzetten voor innovatie, met R&D-uitgaven die met 6% op jaarbasis stegen tot 476 miljoen dollar."

ICT markt

Kijkend naar de groei, kondigde Lenovo in mei 2024 een strategische samenwerking aan met Alat, een dochteronderneming van PIF, een investering in de vorm van converteerbare obligaties van Alat en een warrants-uitgifte. Deze transacties zullen de inspanningen van de Groep om haar transformatie te versnellen door middel van grotere financiële flexibiliteit, het enorme momentum van de bedrijfsgroei in het Midden-Oosten te grijpen en haar supply chain-voetafdruk verder te diversifiëren en te versterken met een nieuw productiecentrum in het Midden-Oosten, enorm ten goede komen. De transacties zijn onderworpen aan goedkeuringen van aandeelhouders en toezichthouders.

Lenovo voorzitter en CEO Yuanqing Yang meldt over de cijfers: "De geweldige start van ons fiscale jaar is gedreven door onze duidelijke strategie en sterke uitvoering, onze aanhoudende innovatie en operationele excellentie, evenals onze globaliseringsvoordelen. Vooruitkijkend zijn we zowel goed voorbereid als uniek gepositioneerd in de markt met ons full-stack AI-portfolio om het voortouw te nemen in het tijdperk van hybride AI en de enorme groeikansen in ons hele bedrijf te grijpen. Ik ben ervan overtuigd dat, met een herstellende ICT-markt, de combinatie van onze solide prestaties en voortdurende vooruitgang in hybride AI ons in staat zal stellen om duurzame groei en winstgevendheid te blijven behalen."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024