Witold Kepinski - 20 augustus 2024

Riverty neemt deel aan overheidsinitatief fraude in de e-commercesector

Riverty, een Buy Now Pay Later aanbieder en een speler in de e-commercesector, kondigt met trots haar deelname aan het door de overheid geïnitieerde programma ''Integrale Aanpak Online Fraude' aan. Dit initiatief, dat is opgezet door de overheid, brengt een breed scala aan organisaties samen die gezamenlijk de strijd tegen verkoopfraude willen intensiveren en fraudeurs een halt willen toeroepen.

Riverty neemt deel aan overheidsinitatief fraude in de e-commercesector image

Naast Riverty nemen ook andere prominente bedrijven en organisaties deel aan dit initiatief, waaronder webwinkels zoals Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Otto en Amazon, evenals banken, vervoerders, deurwaarders en verschillende brancheverenigingen zoals Thuiswinkel.org en VNO-NCW. De samenwerking wordt verder versterkt door de betrokkenheid van de politie, het Openbaar Ministerie en het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude.

Binnen deze publiek-private samenwerking zijn concrete maatregelen geformuleerd om verkoopfraude effectief te bestrijden. Het initiatief heeft geleid tot de ontwikkeling van een 'criminal journey', waarin de zes stappen die fraudeurs nemen, nauwkeurig in kaart zijn gebracht. Dit model stelt alle ketenpartners in staat om gezamenlijk en individueel maatregelen te implementeren die de kans op succes voor fraudeurs aanzienlijk verkleinen.

Verkoopfraude bestrijden

"Riverty is sterk toegewijd aan het beschermen van zowel onze consumenten als onze samenwerkingspartners tegen verkoopfraude. Door samen te werken met diverse stakeholders binnen dit overheidsinitiatief, kunnen we onze kennis en middelen bundelen om fraudeurs steeds een stap voor te blijven. We zijn ervan overtuigd dat deze gezamenlijke inspanning grote impact zal hebben op de e-commercesector en zien ernaar uit om een actieve rol te spelen in de implementatie van de afgesproken maatregelen," aldus Lenhard Hubscher, Country Lead van Riverty.

Als onderdeel van de maatregelen werkt Riverty nauw samen met andere partijen om barrières op te werpen tegen verkoopfraude, variërend van het vereenvoudigen van het aangifteproces tot het ontwikkelen van nieuwe methoden om frauduleuze activiteiten te detecteren en voorkomen. Riverty roept tevens andere organisaties op om zich bij dit belangrijke initiatief aan te sluiten en gezamenlijk te werken aan een veiligere online omgeving.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024