Witold Kepinski - 21 augustus 2024

AWS CodeBuild breidt uit met Apple macOS ondersteuning

Amazon Web Services (AWS) heeft een belangrijke update aangekondigd voor zijn volledig beheerde continue integratieservice, AWS CodeBuild. Vanaf nu kunnen ontwikkelaars applicaties voor Apple-systemen zoals iOS, iPadOS, watchOS, tvOS en macOS direct bouwen op AWS CodeBuild, dankzij de ondersteuning voor macOS 14 Sonoma op Apple M2-machines.

AWS CodeBuild breidt uit met Apple macOS ondersteuning image

Voor het ontwikkelen van applicaties voor Apple-apparaten is Xcode, een ontwikkelomgeving die exclusief op macOS draait, essentieel zo meldt Amazon in een blog. Hoewel AWS klanten al de mogelijkheid had om Amazon EC2 Mac-instanties te gebruiken voor hun build-processen, vereiste dit extra configuratie en beheer. 

Met de integratie van macOS in AWS CodeBuild wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van AWS CodeBuild voor hun volledige CI/CD-pipeline, inclusief de build-stappen die op macOS moeten worden uitgevoerd.

Hoe werkt het?

AWS CodeBuild biedt nu beheerde Apple M2-machines aan, die draaien op macOS 14 Sonoma. Deze machines kunnen worden toegevoegd aan uw bestaande CodeBuild-projecten, waardoor u eenvoudig uw build-omgeving kunt uitbreiden naar macOS. Hierdoor kunt u uw applicaties efficiënt bouwen, testen en deployen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het beheer van de onderliggende infrastructuur.

Met de toevoeging van macOS-ondersteuning aan AWS CodeBuild heeft AWS een belangrijke stap gezet om ontwikkelaars van Apple-apps nog beter te ondersteunen. Door de combinatie van de kracht van AWS en de flexibiliteit van macOS kunnen ontwikkelaars nu sneller en efficiënter hoogwaardige applicaties bouwen.

Lees meer details op de website van Amazon.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024