Witold Kepinski - 22 augustus 2024

Johnson & Johnson neemt V-Wave over

Johnson & Johnson heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om V-Wave Ltd. over te nemen , een particuliere onderneming die zich richt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingsopties voor patiënten met hartfalen. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Johnson & Johnson V-Wave overnemen voor een voorschot van 600 miljoen dollar, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen, met de mogelijkheid van aanvullende wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen tot ongeveer 1,1 miljard dollar. V-Wave zal zich bij Johnson & Johnson voegen als onderdeel van Johnson & Johnson MedTech.

Johnson & Johnson neemt V-Wave over image

De geplande overname van V-Wave zal de positie van Johnson & Johnson MedTech als innovatieleider in de aanpak van hart- en vaatziekten uitbreiden. Het zal de verschuiving naar markten met een hoge groei en veel kansen verder versnellen en de relaties met structurele interventionele cardiologen en specialisten in hartfalen verdiepen.

Hartfalen is een wereldwijde gezondheidslast die gepaard gaat met een verminderde kwaliteit van leven, frequente ziekenhuisopnames, stijgende kosten voor gezondheidszorg en hoge percentages vroegtijdige sterfte. 

Hartfalen

De cardiovasculaire implantaattechnologie van V-Wave richt zich specifiek op hartfalen met verminderde ejectiefractie (HFrEF). Bij HFrEF heeft de hartspier van een patiënt onvoldoende vermogen om bloed met zuurstof en voedingsstoffen naar het lichaam te pompen. De Ventura Interatrial Shunt (IAS) van V-Wave is een nieuw implanteerbaar apparaat dat is ontworpen om de verhoogde druk in het linker atrium te verlagen die wordt gezien bij congestief hartfalen door een shunt te creëren tussen het linker- en rechteratrium, waardoor cardiovasculaire gebeurtenissen en ziekenhuisopnames vanwege hartfalen worden verminderd. Meer specifiek: het apparaat:

  • Wordt via een minimaal invasieve katheterprocedure in het hart geplaatst en heeft het potentieel om een ​​aanzienlijk behandelingstekort te dichten tussen richtlijngerichte medische therapieën (GDMT) als eerstelijnsbehandeling en zeer invasieve hartvervangende therapieën, waaronder linkerventrikelondersteuningsapparaten (LVAD's) en harttransplantatie.
  • Kreeg in 2019 de FDA Breakthrough Device Designation en in 2020 het CE-keurmerk en heeft het potentieel om het eerste apparaat in zijn soort op de markt te brengen.
  • Biedt een antwoord op een onvervulde behoefte van ongeveer 800.000 patiënten die jaarlijks in de VS HFrEF ervaren, wat een marktkans vertegenwoordigt voor aanzienlijke, duurzame groei en een betekenisvolle impact. 3

Tim Schmid, Executive Vice President en Worldwide Chairman van Johnson & Johnson MedTech, zei: "We zijn verheugd om V-Wave te verwelkomen bij Johnson & Johnson MedTech en een nieuwe zinvolle stap te zetten in de richting van het transformeren van de standaardzorg voor hart- en vaatziekten. We erkennen het belang van het identificeren van meer diverse en effectieve behandelingen voor hartfalen, en onze recente staat van dienst toont onze focus op het versnellen van onze impact op de meest urgente en dringende onvervulde behoeften. We kennen V-Wave goed, met onze relatie die teruggaat tot onze oorspronkelijke investering in het bedrijf in 2016, en we hebben een diepgaand begrip van de technologie en wetenschap, evenals de toewijding van het bedrijf aan patiënten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het V-Wave-team in deze cruciale fase van zijn evolutie om de Ventura® Interatrial Shunt-technologie naar patiënten te brengen."

Visie

"Bij V-Wave zijn we toegewijd aan het bereiken van onze visie om patiënten over de hele wereld te helpen - en we weten dat Johnson & Johnson MedTech deze missie deelt", aldus Dr. Neal Eigler, Chief Executive Officer van V-Wave. "We zijn ervan overtuigd dat Johnson & Johnson MedTech goed gepositioneerd is om ervoor te zorgen dat de baanbrekende ideeën en technologie van V-Wave patiënten in nood zo snel en effectief mogelijk bereiken. Ik kan niet trotser zijn op het V-Wave-team en de toewijding die het heeft getoond om deze mijlpaal te bereiken. We kijken ernaar uit om door te gaan met het bouwen van een wereld waarin hart- en vaatziekten worden voorkomen, behandeld en genezen."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024