Witold Kepinski - 28 augustus 2024

Broadcom versnelt AI aan de edge met nieuwe innovaties

Broadcom, een speler in halfgeleidersen IT toepassingen, heeft nieuwe innovaties aangekondigd die de implementatie van kunstmatige intelligentie (AI) aan de rand van het netwerk aanzienlijk versnellen. Deze ontwikkelingen komen op een moment dat edge computing steeds belangrijker wordt voor bedrijven die hun bedrijfsvoering willen optimaliseren en nieuwe kansen willen benutten.

Broadcom versnelt AI aan de edge met nieuwe innovaties image

Verbeterde connectiviteit en beveiliging voor edge-apparaten

Een van de belangrijkste aankondigingen is de integratie van Fixed Wireless Access (FWA) en satellietverbindingen in de VMware VeloCloud Edge-apparaten. Dit biedt bedrijven een robuuste en redundante connectiviteit voor hun edge-apparaten, zelfs op locaties met beperkte netwerkdekking. Daarnaast heeft Broadcom de integratie van VeloCloud SD-WAN points of presence (PoP's) met Symantec PoP's aangekondigd, wat zorgt voor een snellere en veiligere cloudconnectiviteit.

Vereenvoudigd beheer van edge-implementaties

Om het beheer van edge-implementaties te vereenvoudigen, heeft Broadcom verbeteringen aangebracht aan VMware Edge Compute Stack. Deze oplossing biedt bedrijven een gestroomlijnde manier om edge-applicaties te implementeren en beheren, zelfs op grote schaal. Met features zoals zero-touch provisioning en pull-based architectuur kunnen bedrijven snel en efficiënt nieuwe edge-omgevingen opzetten.

Groeiende markt voor edge computing

Volgens IDC zal de wereldwijde uitgave aan edge computing in 2024 naar verwachting 232 miljard dollar bedragen. Deze groei wordt gedreven door de toenemende behoefte aan real-time dataverwerking en lagere latentie. Edge computing speelt een cruciale rol bij de implementatie van AI-applicaties, zoals video-analyse, industriële automatisering en slimme steden.

"We richten ons op het in staat stellen van ondernemingen om Edge AI-workloads te adopteren", aldus Sanjay Uppal, vice president en general manager, Software-Defined Edge Division, Broadcom. "We hebben ondersteuning aangekondigd voor Fixed Wireless Access en satellietverbindingen in VMware VeloCloud Edge om kritieke, gemengde connectiviteit te leveren voor OT-apparaten en AI- en niet-AI-edge-workloads."

Conclusie

Met deze nieuwe innovaties positioneert Broadcom zich als een belangrijke speler op het gebied van edge computing. Door bedrijven te voorzien van de tools en technologieën die ze nodig hebben om AI-applicaties aan de edge te implementeren, helpt Broadcom organisaties om hun concurrentiepositie te versterken en nieuwe groeimogelijkheden te benutten.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024