Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Dell boekt meer omzet en winst door sterke vraag naar AI en servers

Dell Technologies maakt de financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2025. De omzet was 25 miljard dollar, een stijging van 9% op jaarbasis. De nettowinst steeg naar 841 miljoen dollar.

Dell boekt meer omzet en winst door sterke vraag naar AI en servers image

Infrastructure Solutions Group (ISG), dat onder andere servers, data storage en AI toepassingen verkoopt, boekte een recordomzet in het tweede kwartaal van 11,6 miljard dollar, een stijging van 38% op jaarbasis. Servers en netwerkinkomsten waren een record 7,7 miljard dollar, met een stijging van 80%, met een vraaggroei in AI en traditionele servers. De opslagomzet was 4 miljard dollar, een daling van 5%. Het bedrijfsresultaat was 1,3 miljard dollar.

"Ons AI-momentum is in het tweede kwartaal versneld en we hebben elk kwartaal een toename gezien in het aantal zakelijke klanten dat AI-oplossingen koopt", aldus Jeff Clarke, vicevoorzitter en chief operating officer, Dell Technologies. "De vraag naar AI-geoptimaliseerde servers was 3,2 miljard dollar, een stijging van 23% op kwartaalbasis."

PC Devices

Client Solutions Group (CSG), dat pc devices verkoopt, realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 12,4 miljard dollar, een daling van 4% op jaarbasis. De omzet van commerciële klanten was vlak op 10,6 miljard dollar, en de consumenteninkomsten waren 1,9 miljard dollar, een daling van 22%. Het bedrijfsresultaat was 767 miljoen dollar.

"In het tweede kwartaal bedroeg onze gecombineerde ISG- en CSG-omzet 24,1 miljard dollar", een stijging van 12% op jaarbasis, wat ons een goede positie geeft voor de tweede helft van het jaar en daarna", aldus Yvonne McGill, financieel directeur Dell Technologies. "Ons momentum in ISG is een belangrijke meewind, met een record ISG-omzet van 11,6 miljard dollar, een stijging van 38% op jaarbasis."

De kasstroom uit operationele activiteiten was1,3 miljard dollar. Dell is teruggekeerd 1 miljard dollar aan de aandeelhouders via aandeleninkopen en dividenden en sloot het kwartaal af met 6 miljard dollar in contanten en beleggingen.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024