Witold Kepinski - 30 augustus 2024

NVIDIA boekt meer omzet en winst door vraag naar AI toepassingen

NVIDIA rapporteerde een omzet van 30 miljard dollar voor het tweede kwartaal dat eindigde op 28 juli 2024. Dat is 15% meer dan in het voorgaande kwartaal en 122% meer dan een jaar geleden. De winst steeg naar ruim 16,95 miljard dollar.

NVIDIA boekt meer omzet en winst door vraag naar AI toepassingen image

"De vraag naar Hopper blijft sterk en de verwachting voor Blackwell is ongelooflijk", aldus Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. "NVIDIA behaalde recordinkomsten, aangezien wereldwijde datacenters op volle toeren draaien om de hele computing stack te moderniseren met versnelde computing en generatieve AI."

“Blackwell-samples worden verzonden naar onze partners en klanten. Spectrum-X Ethernet voor AI en NVIDIA AI Enterprise-software zijn twee nieuwe productcategorieën die een aanzienlijke schaal bereiken, wat aantoont dat NVIDIA een full-stack en datacenter-schaalplatform is. Over de hele stack en het ecosysteem heen helpen we frontier-modelmakers tot consumenteninternetservices en nu ook ondernemingen. Generatieve AI zal elke industrie revolutioneren.”

Lees meer details hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024