Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Pure Storage boekt sterke groei en benadrukt duurzaamheid

Pure Storage, een bedrijf in geavanceerde dataopslagtechnologieën, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2025. Het bedrijf heeft een sterke groei laten zien, met name in de omzet uit abonnementsdiensten.

Pure Storage boekt sterke groei en benadrukt duurzaamheid image

Pure Storage heeft in het afgelopen kwartaal een omzet van 763,8 miljoen dollar behaald, een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit abonnementsdiensten, een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel van Pure Storage, steeg zelfs met 25% naar 361,2 miljoen dollar. De nettowinst bedraagt 35,7 miljoen dollar.

Naast de financiële groei benadrukt Pure Storage ook de duurzaamheidsaspecten van haar technologie. Volgens CEO Charles Giancarlo (foto) kunnen bedrijven door over te stappen op de oplossingen van Pure Storage significant energie besparen en hun ecologische voetafdruk verkleinen. "In een wereld waarin de vraag naar energie enorm toeneemt, maken de energiebesparingen van Pure Storage alleen al de overstap van harde schijven naar Pure-technologie een slimme keuze voor zowel hyperscaler- als enterprise-datacenters," aldus Giancarlo.

Sterke financiële positie

Ook financieel gezien verkeert Pure Storage in goede gezondheid. Het bedrijf heeft een gezonde brutomarge en een positief bedrijfsresultaat behaald. De operationele kasstroom bedroeg 226,6 miljoen dollar in het tweede kwartaal.

Focus op abonnementsmodellen

De sterke groei in de omzet uit abonnementsdiensten onderstreept de succesvolle strategie van Pure Storage om zich te richten op terugkerende inkomsten. De jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) uit abonnementen stegen met 24% naar 1,5 miljard dollar.

Conclusie

Pure Storage heeft een sterk kwartaal achter de rug, met groei in zowel omzet als winstgevendheid. Het bedrijf benadrukt niet alleen de financiële resultaten, maar ook de duurzaamheidsaspecten van haar technologie. De focus op abonnementsmodellen en de sterke financiële positie bieden perspectief voor de toekomst.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024