Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Rubrik en Cisco gaan gegevens beschermen tegen cyberaanvallen

Uit een rapport van Rubrik Zero Labs bleek dat 66% van de IT- en beveiligingsleiders aangeeft dat de groei van data hun vermogen om data te beveiligen en risico's te beperken, overtreft. Tegenstanders merken dit op, verhogen de verfijning van cyberaanvallen en maken gebruik van hiaten in de dekking om kritieke data te targeten voor vernietiging, diefstal of afpersing. Naarmate de hoeveelheid data blijft groeien en de zichtbaarheidsuitdagingen toenemen, moeten organisaties manieren vinden om hun voortdurend groeiende data te beheren en beschermen. Organisaties moeten deze steeds complexere uitdaging het hoofd kunnen bieden. Daarom bundelen Rubrik en Cisco hun krachten om de cyberweerbaarheid van organisaties te verbeteren en bedrijfskritische gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen.

Rubrik en Cisco gaan gegevens beschermen tegen cyberaanvallen image

Ten eerste sluit Rubrik zich aan bij Cisco's SolutionsPlus-programma, een strategische zet waarbij alle producten van Rubrik, inclusief ons Data Security Posture Management (DSPM)-aanbod, worden toegevoegd aan Cisco's Global Price List. DSPM, dat proactief en uitgebreid het risico van blootstelling en exfiltratie van gegevens in on-premises, cloud- en SaaS-omgevingen vermindert, lost een van de meest vervelende aspecten van gegevensbeveiliging op: weten waar alle gegevens zich bevinden en hoe deze te beveiligen.

Ten tweede kan Cisco's directe en kanaalverkoopnetwerk als onderdeel van SolutionsPlus nu Rubrik Security Cloud aanbieden met Cisco Unified Computing Systems (UCS) en Cisco XDR . In edge-, public- en private cloudomgevingen hebben onze gezamenlijke klanten nu een gevalideerde architectuur om ransomware te beperken en bedrijfscontinuïteit te garanderen met flexibiliteit en orkestratiebronnen.

Samen streven Rubrik en Cisco ernaar om unified computing en zero trust-gegevensbeveiliging te leveren, terwijl tegelijkertijd de veerkracht van gegevens tegen cyberaanvallen, kwaadwillende insiders en operationele verstoringen wordt gewaarborgd. Dit alles met een naadloze aankoopervaring, vanuit één bron.

Rubrik Security Cloud op Cisco UCS is getest en vooraf ontworpen met Cisco Validated Designs en biedt geautomatiseerde implementatie, schaalbaarheid op meerdere locaties en levenscyclusbeheer via Cisco Intersight.

Integratie met Cisco XDR

Rubrik is nu geïntegreerd met Cisco XDR, waardoor bedrijven gemakkelijker en sneller gerichte aanvallen op gegevens kunnen identificeren en veilig herstel kunnen blijven bieden.

Belangrijkste voordelen zijn:

  • Gerichte aanvallen op gegevens identificeren : dankzij de uitgebreide bedreigingsdekking van Rubrik en Cisco XDR profiteren klanten van uitgebreid, uniform inzicht in hun omgeving en gegevens, zodat ze potentiële gegevensaanvallen snel kunnen detecteren en stoppen.
  • Versnelling van onderzoek en prioritering : organisaties kunnen bedreigingsinformatie en datacontext combineren om prioriteiten te stellen en effectief te reageren op bedreigingen die gericht zijn op kritieke gegevens.
  • Effectief herstel en restauratie mogelijk maken : stroomlijn de beveiliging en IT-activiteiten om uw bedrijf draaiende te houden met veilig herstel en reparatie van aanvallen.
  • Verbeter de TCO en vereenvoudig het levenscyclusbeheer: Cisco Intersight maakt implementatie en afgestemde configuratie van het Rubrik Data Management Platform op Cisco UCS Computing-infrastructuur op wereldwijde schaal mogelijk.

"Complexe, gefragmenteerde systemen creëren gaten in de zichtbaarheid die de bedrijfsvoering belemmeren en het vermogen van organisaties om bedreigingen te detecteren en erop te reageren vertragen", aldus Jeremy Foster, senior vice president en general manager van Cisco Compute. "Cisco en Rubrik leveren bedreigingsdetectie en datacontext op één plek, waardoor beveiligingsteams kritieke aanvallen effectief kunnen prioriteren en er snel op kunnen reageren. Deze samenwerking weerspiegelt onze toewijding om uniforme, moderne oplossingen te bieden voor computerinfrastructuur die de bedrijfsvoering vereenvoudigt en organisaties in staat stelt om hun gegevens te beschermen en er meer waarde uit te halen."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024