Witold Kepinski - 02 september 2024

moveXM breidt uit naar Nederland en versterkt positie in CXM-markt

moveXM, een SaaS-provider voor Customer Experience Management (CXM), kondigt de strategische overname aan van Inceptivize BV. Inceptivize is een van de toonaangevende Nederlandse SaaS-providers voor Customer Experience Measurement, gespecialiseerd in feedback van klanten in de sociale woningbouwsector ("woningbouwcorporatie").

moveXM breidt uit naar Nederland en versterkt positie in CXM-markt image

De overname, ondersteund door Pride Capital Partners, markeert een andere belangrijke mijlpaal in de reis van moveXM om te voldoen aan de groeiende vraag naar gebruiksvriendelijke CXM-oplossingen en, in het bijzonder, aan de specifieke behoeften van relevante marktsegmenten.

Inceptivize BV, opgericht in 2012, heeft een niche gecreëerd op het gebied van customer experience management voor woningbouwcorporaties in Nederland, door de tevredenheid in dit marktsegment te vergroten door middel van geavanceerd feedback management (SaaS) en uitgebreide consulting expertise. Inceptivize heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler op dit gebied en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en op maat gemaakte oplossingen die naadloos integreren met de IT-systemen van woningbouwcorporaties.

Door de fusie van beide bedrijven profiteren opdrachtgevers in de sociale woningbouwsector nu van nog meer expertise en technologische innovaties, zoals de inzet van AI en de sterkere integratie van feedback van medewerkers.

Verticals

"We zijn erg blij om Inceptivize te mogen verwelkomen in de moveXM-familie. De branchespecifieke oplossing en aanpak van Inceptivize sluiten perfect aan bij de strategie van moveXM Group om nog meer gerichte oplossingen te bieden voor relevante verticals", aldus Holger von Seherr-Thoß, CEO van moveXM. "Met ons grensoverschrijdende team en de gecombineerde krachten van mensen en technologie zetten we een nieuwe belangrijke stap in de ondersteuning van onze klanten bij groei en innovatie door middel van gericht ervaringsmanagement."

Lars van 't Hoenderdaal, Managing Partner bij Pride Capital Partners, zegt: "De overname van Inceptivize breidt moveXM uit naar een nieuwe verticale markt en breidt tegelijkertijd de continue ontwikkeling naar een toonaangevend CXM-platform in Europa uit."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024