Witold Kepinski - 31 augustus 2024

CrowdStrike in het vizier Amerikaanse Congres na wereldwijde IT-storing

De ernstige wereldwijde IT-storing veroorzaakt door een gebrekkige update van CrowdStrike in juli heeft geleid tot een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Adam Meyers, een topbestuurder van het cyberbeveiligingsbedrijf, zal op 24 september rekenschap moeten afleggen over de incidenten.

CrowdStrike in het vizier Amerikaanse Congres na wereldwijde IT-storing image

De storing, die miljoenen apparaten wereldwijd platlegde en grote verstoringen veroorzaakte in sectoren als luchtvaart, gezondheidszorg en financiën, heeft voor veel ophef gezorgd. De Amerikaanse wetgevers willen nu duidelijkheid over hoe het zo ver heeft kunnen komen en welke maatregelen CrowdStrike heeft genomen om herhaling te voorkomen.

Enorme impact

De gevolgen van de storing waren aanzienlijk. Niet alleen bedrijven, maar ook consumenten ondervonden hinder van de uitval van IT-systemen. De kosten voor bedrijven worden geschat op miljarden dollars.

CrowdStrike belooft verbeteringen

CrowdStrike heeft toegezegd dat het de oorzaken van de storing grondig heeft onderzocht en maatregelen heeft getroffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het bedrijf heeft onder andere beloofd om updates gefaseerd uit te rollen en uitgebreidere tests uit te voeren.

Congres wil antwoorden

Tijdens de hoorzitting zullen de Amerikaanse wetgevers ingaan op de volgende vragen:

  • Hoe heeft het incident kunnen plaatsvinden?
  • Welke maatregelen heeft CrowdStrike genomen om de gevolgen te beperken?
  • Hoe kan worden voorkomen dat dergelijke storingen zich in de toekomst herhalen?
  • Wat zijn de implicaties van deze storing voor de cyberbeveiliging in het algemeen?

Financiële gevolgen

Ondanks de storing heeft CrowdStrike de verwachtingen voor het tweede kwartaal overtroffen. Het bedrijf heeft echter ook te maken met potentiële juridische gevolgen, waaronder een rechtszaak aangespannen door Delta Airlines.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024