Witold Kepinski - 03 september 2024

Broadcom - VMware Explore 2024: private clouds zijn de toekomst

Broadcom, de nieuwe eigenaar van VMware, heeft tijdens de VMware Explore 2024 conferentie in Las Vegas een duidelijke boodschap afgegeven: private clouds zijn de toekomst.

Broadcom - VMware Explore 2024: private clouds zijn de toekomst image

Broadcom ceo Hock Tan, heeft aangekondigd dat het bedrijf zich volledig gaat richten op het terugbrengen van workloads naar private clouds. Deze strategie heeft geleid tot frictie met de grote cloudproviders zoals AWS, Azure en Google Cloud, die volgens Tan de IT-kosten hebben verhoogd en complexer hebben gemaakt.

Belangrijkste punten:

  • Agressieve strategie: Broadcom wil klanten terugtrekken van de publieke cloud naar private clouds, die volgens het bedrijf kostenbesparend en efficiënter zijn.
  • Partnerschappen met hyperscalers: Ondanks de kritiek op publieke clouds, werkt Broadcom samen met hyperscalers om licentieportabiliteit te bieden. Dit betekent dat klanten hun softwarelicenties kunnen gebruiken op verschillende cloudplatforms.
  • Focus op VMware Cloud Foundation: Broadcom heeft VMware Cloud Foundation (VCF) tot het centrale product gemaakt en belooft dit platform verder te verbeteren.
  • Doel: Het doel van Broadcom is om een naadloze hybride cloud-omgeving te creëren, waarbij klanten zowel private als publieke clouds kunnen gebruiken.
  • Reactie van hyperscalers: De hyperscalers zijn niet blij met de strategie van Broadcom en hebben hun ongenoegen al laten blijken.

Waarom dit belangrijk is:

De strijd tussen private en publieke clouds is al jaren aan de gang. De aankondiging van Broadcom zet deze discussie weer op scherp. Voor IT-professionals betekent dit dat er meer keuze is bij het selecteren van een cloudstrategie. Voor de hyperscalers betekent het dat ze meer concurrentie krijgen.

Wat kunnen klanten hiermee?

Voor VMware klanten betekent dit dat er meer geïnvesteerd wordt in het verbeteren van de VMware Cloud Foundation (VCF) suite. Broadcom belooft klanten en betrokken partners een naadloze hybride cloud-ervaring te creëren, waarbij klanten hun workloads zowel on-premises als in de cloud kunnen draaien.

Hoewel de ambities van Broadcom ambitieus zijn, zijn er ook uitdagingen. Het overtuigen van klanten om te migreren van public naar private clouds is niet eenvoudig. Daarnaast moeten de technische uitdagingen van het creëren van een naadloze hybride cloud-omgeving worden overwonnen. VMware ontwikkelt daarom momenteel een uniforme Software Development Kit (SDK) voor zijn belangrijkste hybride cloudproducten. Deze nieuwe SDK heeft als doel om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om automatiseringen te creëren voor VMware-clouds, door het gebruik van consistente API's en een uniforme aanmeldprocedure.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024