Witold Kepinski - 04 september 2024

Zorgorganisatie Philadelphia kiest voor Cisco en Axians

Cisco en Axians kondigen aan dat zij zijn geselecteerd door Philadelphia om de netwerkinfrastructuur van alle locaties te migreren naar het cloud-managed Cisco Meraki-platform. Het geüpgradede netwerk zal Philadelphia in staat stellen om naadloos digitale innovaties te implementeren, zoals zorgdomotica en IoT-toepassingen, op meer dan 600 locaties.

Zorgorganisatie Philadelphia kiest voor Cisco en Axians image

Daarnaast maakt de nieuwe infrastructuur de weg vrij voor bredere digitale transformatie-initiatieven, waaronder de toepassing van smart-buildingtechnologie. Dankzij deze vooruitgang kan Philadelphia zijn diensten en processen verder optimaliseren en moderniseren.

Philadelphia is een organisatie die zicht toelegt op het bieden van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, waarbij ze ruim 10.000 cliënten ondersteunen om zoveel mogelijk zelfstandig te leven. Met meer dan 600 locaties verspreid over Nederland, en een team van meer dan 7.400 medewerkers en ruim 4.000 vrijwilligers, is Philadelphia een van de grootste zorgverleners van het land.

Laurens Berning, Business Unit Manager bij Axians, benadrukt het belang van een toekomstbestendige infrastructuur in de gezondheidszorg: "Netwerken zijn essentieel voor zorgorganisaties. Ze zorgen niet alleen voor continue zorg, maar vormen ook de basis voor innovaties, zoals smart-building technologie. Via het netwerk kunnen we diverse sensoren en IoT-apparaten verbinden, zodat onze klanten de bezettingsgraad, CO2-niveaus, temperatuur en het energieverbruik kunnen monitoren. Samen met Cisco ontwikkelen we een duurzaam, cloud-first netwerk voor Philadelphia, dat aan hun huidige en toekomstige behoeften voldoet.”

Cloud-managed netwerk voor stabiliteit en innovatie

Door over te stappen naar het cloud-managed Cisco Meraki-platform en de diensten van Axians, verbindt Philadelphia zijn 600 locaties in één veilig en stabiel netwerk, centraal beheerd en gemonitord. Deze transitie ondersteunt Philadelphia’s cloudstrategie, gericht op stabiliteit, schaalbaarheid en innovatie via open standaarden. Dankzij het Cisco Meraki-platform kan Axians sneller en nauwkeuriger reageren op netwerkincidenten, met verbeterde zichtbaarheid, controle en duidelijke SLA’s. Dit stelt de IT- en securityteams van Philadelphia in staat om zich te concentreren op hun kerntaken en innovatie te bevorderen.

"Cisco staat bekend om zijn betrouwbare oplossingen en Axians levert diensten en ondersteuning die specifiek zijn afgestemd op de unieke behoeften van organisaties in de gezondheidszorg," aldus Paul de Kort, directeur IT en Digitale Transformatie bij Philadelphia. "Het Cisco Meraki-platform biedt ons niet alleen een betrouwbare en stabiele omgeving, maar ook een gecentraliseerd dashboard voor het beheer van al onze locaties. Dat bespaart ons IT-team enorm veel tijd, waardoor zij zich meer kunnen concentreren op de dienstverlening richting cliënten en medewerkers, waaronder het bevorderen van zorginnovaties."

Cybersecurity versterken met Cisco Security Cloud

De Cisco Meraki-cloud wordt aangevuld met componenten uit de Cisco Security Cloud, een open en geïntegreerde security-platform voor zowel on-premises als multi-cloudomgevingen. Dit platform omvat robuuste oplossingen zoals Cisco Secure Email, Cisco Umbrella DNS en Cisco Secure Endpoint, voor weerbaarheid op kritieke aandachtsgebieden, waaronder e-mail, DNS, endpoints en de netwerkperimeter. Dankzij deze oplossingen kan Philadelphia snel reageren op bedreigingen en de bescherming van apparaten, inclusief het groeiend aantal IoT-apparaten, op al hun locaties verbeteren. Deze upgrade helpt de digitale infrastructuur van Philadelphia te versterken en verbetert de verdediging tegen cyberbedreigingen zoals ransomware en data-exfiltratie.

De implementatie van het nieuwe netwerk zal gefaseerd verlopen en naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 worden afgerond.

"In een tijd van vergrijzing, toenemende zorgvraag, personeelskrapte en beperkte middelen is technologische innovatie essentieel om de zorg toegankelijk, efficiënt en van hoge kwaliteit te houden. Daarnaast is de gezondheidszorg een van de sectoren waar cybercriminelen het meest op mikken. Door veilige, schaalbare en bewezen oplossingen te bieden, ondersteunen we zorginstellingen in het effectief aanpakken van deze uitdagingen, nu en in de toekomst," zegt Hein Dekkers, CDA Directeur Cisco Nederland.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024