Witold Kepinski - 04 september 2024

Extra subsidie voor gebruikte elektrische auto’s

Goed nieuws voor wie overweegt om over te stappen op een elektrische auto! Er is vandaag extra budget vrijgemaakt voor de aanschaf van een gebruikte volledig elektrische personenauto. Met deze maatregel kunnen meer Nederlanders profiteren van de voordelen van elektrisch rijden.

Extra subsidie voor gebruikte elektrische auto’s image

Het eerdere subsidiebudget voor gebruikte elektrische auto’s voor 2024 was eerder dit jaar al op. Om meer mensen de kans te geven om over te stappen op elektrisch, is er nu €23,1 miljoen extra beschikbaar. Dit betekent dat er in totaal €52,5 miljoen beschikbaar is voor de aanschaf van een gebruikte elektrische auto in 2024.

Het is belangrijk om te weten dat 2024 het laatste jaar is dat de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) loopt. Per 1 januari 2025 stopt deze regeling.

De afgelopen jaren is de interesse in gebruikte elektrische auto’s sterk gegroeid. Dit is mede te danken aan een ruimer aanbod en de aantrekkelijke subsidie. Dankzij deze extra financiële impuls kunnen nog eens 11.550 mensen een gebruikte elektrische auto aanschaffen met subsidie.

Voorwaarden 

De subsidie geldt voor elektrische auto’s in het segment kleinere en compacte middenklasse, met een catalogusprijs tussen de €12.000 en €45.000. Voor gebruikte elektrische auto’s bedraagt de subsidie €2.000 per aanvraag.

Aanvragen 

U kunt uw subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Alleen koop- en leasecontracten die in 2024 zijn getekend komen in aanmerking.

Meer informatie

  • Algemene informatie aanvragen SEP
  • Autolijst met auto’s die in aanmerking komen voor subsidie
  • Cijfers elektrische personenauto’s in Nederland,
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024