Redactie - 06 september 2024

Proofpoint maakt DCG-aanbod algemeen beschikbaar

Proofpoint maakt zijn Digital Communications Governance (DCG)-aanbod algemeen beschikbaar, ter ondersteuning van het beheer van communicatiegegevens en het bieden van beveiligingsinzichten rond gedragsrisico's voor digitale kanalen. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) brengt het platform data-inzichten in kaart en vermindert het foutpositieve resultaten, terwijl het zoeken naar informatie en toezicht wordt vereenvoudigd.

Proofpoint maakt DCG-aanbod algemeen beschikbaar image

De huidige markt voor data governance en compliance is geëvolueerd van een archief- en repository-gerichte benadering naar een benadering die zich richt op het beheer van een steeds groter aantal digitale communicatiekanalen en samenwerkingshulpmiddelen. Dit creëert complexe uitdagingen voor organisaties, aangezien ze op zoek zijn naar meer zichtbaarheid en context in uiteenlopende gegevensbronnen en bedreigingen, terwijl ze ook het gedrag van werknemers, bedrijfsbeleid en naleving van een groeiend aantal mandaten (bijv. FINRA, FCA, HIPAA, GDPR) in de gaten houden.

Het Digital Communications Governance-aanbod van Proofpoint omvat beveiligings- en compliance-risicobeheer dat organisaties helpt alle communicatie-inhoud te centraliseren, proactieve en adaptieve gegevenscontroles af te dwingen en toezicht en e-discovery te stroomlijnen. Het gebruikt de AI-engine van het bedrijf om contextuele inzichten te creëren.

‘Toenemende kanalen en uiteenlopende gegevensbronnen’

“Met de proliferatie van digitale communicatiekanalen en uiteenlopende gegevensbronnen moeten organisaties nadenken over hoe ze hun beveiligings- en nalevingsuitdagingen effectief, snel en efficiënt kunnen oplossen,” aldus Harry Labana, senior vice president en general manager of Archiving, Digital Communications Governance bij Proofpoint.

Het aanbod ondersteunt gegevensbeheer voor communicatiekanalen, waaronder vergaderingen, mobiel, samenwerking, e-mail, sociaal, spraak, video en bestanden. Het levert ook contextbewuste gegevensvastlegging via meer dan 80 kanalen, waaronder mobiel (SMS, WhatsApp en WeChat) en sociale en samenwerkingskanalen (Microsoft Teams, Zoom, WebEx, Slack, RingCentral en YouTube).

Bovendien ondersteunt het Digital Communications Governance-aanbod van Proofpoint realtime beleidshandhaving in sociale media om reputatieschade en nalevingsschendingen te voorkomen. Verbeterde zoekmogelijkheden zijn ook beschikbaar om zoektypen zoals jokers en emoji's te contextualiseren.

Sneller reageren op compliancerisico's

Proofpoint versnelt ook de respons op compliancerisico's met AI-gestuurde pre- en post-review van communicatiegegevens en -inhoud. Hierdoor kan het meer dan 200 verschillende kant-en-klare risico's detecteren met behulp van door de industrie ontwikkelde scenario's in alle communicatiekanalen. Gebruikers kunnen ook AI-gestuurde beoordelingen uitvoeren met configureerbare modellen. Klanten kunnen ook op beleid gebaseerde, aangepaste modellen maken en implementeren die specifieke risico's voor de industrie en het bedrijf aanpakken.

Proofpoint demonstreert de oplossing tijdens de Protect-evenementenserie van Proofpoint, die op 10 september in New York begint. Het bouwt voort op de erkenning van Proofpoint in de industrie op het gebied van compliance en archivering, waarbij Gartner Proofpoint heeft benoemd tot een representatieve leverancier in de Gartner Market Guide for Digital Communications Governance van 2023.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024