Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

Snowflake benoemt Martin Frederik tot Country Manager Benelux

Snowflake benoemt Martin Frederik (foto) tot Country Manager voor Nederland, België en Luxemburg. In deze rol zal hij leidinggeven aan het lokale Snowflake-team, met als doel de groei van Snowflake in de regio te stimuleren.

Snowflake benoemt Martin Frederik tot Country Manager Benelux image

Frederik heeft uitgebreide ervaring in klantgerichte functies bij bedrijven als Accenture, EMC en meest recent VMware. Na zijn vertrek bij Accenture werkte hij tien jaar bij VMware, waar hij leiding gaf aan de grootschalige commerciële organisatie in Nederland. Hij voltooide een masterdiploma in informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zijn interesse in datawarehousing ontstond.

"De kans om mijn fascinatie in de mogelijkheden die data en AI voor onze klanten bieden te combineren met mijn ervaring in het leiden van klantgerichte organisaties hebben me enthousiast gemaakt om de rol als leider van Snowflake Benelux te accepteren," aldus Martin Frederik, Country Manager Benelux bij Snowflake. "Ik ben vastberaden om onze klanten en hun datanetwerk te helpen het maximale uit hun data te halen, zodat enterprise AI gemakkelijk, efficiënt en betrouwbaar wordt, en om iedereen toegang te geven tot data, applicaties en AI."

Klanten helpen meer waarde uit data te halen

Snowflake ondersteunt een reeks lokale klanten in sectoren zoals financiële dienstverlening, publieke sector, telecom en retail om meer waarde uit hun data te halen, waaronder Picnic, Toyota Motor Europe en Booking.com. Tijdens het jaarlijkse Summit-evenement in San Francisco in juni kondigde Snowflake verschillende nieuwe AI-ontwikkelingen aan die het voor organisaties eenvoudiger en efficiënter maken om geavanceerde AI- en machine learning-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Deze ontwikkelingen vergroten de interoperabiliteit en flexibiliteit van hun data-infrastructuur en maximaliseren de waarde die ze uit hun data halen, terwijl ze de beveiliging, governance en controle waarborgen.

"Ons AI-portfolio, inclusief Snowflake Cortex en Document AI, bouwt voort op onze oorspronkelijke waardepropositie om klanten te helpen toegang te krijgen tot en inzicht te krijgen in hun data," zegt Frederik. "We benaderen AI van begin tot eind, waarbij we zorgen voor kwaliteit en governance om de veel voorkomende obstakels en uitdagingen aan te pakken die onze klanten tegenkomen, van open-source data-opslag tot de productie van AI-gestuurde applicaties."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024