Witold Kepinski - 05 september 2024

Palo Alto Networks verwerft IBM QRadar SaaS activa

Palo Alto Networks, een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de overname van de QRadar Software as a Service (SaaS)-activa van IBM heeft afgerond. Deze transactie onderstreept de toewijding van zowel Palo Alto Networks als IBM om klanten te beschermen met de beste bedreigingspreventie.

Palo Alto Networks verwerft IBM QRadar SaaS activa image

Door deze overname worden klanten in staat gesteld om naadloos over te stappen van QRadar naar het Cortex XSIAM-platform van Palo Alto Networks. Dit platform biedt een uitgebreide set aan beveiligingsmogelijkheden, waaronder SIEM, SOAR, ASM en XDR, allemaal aangedreven door de krachtige Precision AI-technologie.

Wat biedt dit voor klanten?

  • Naadloze migratie: Klanten kunnen profiteren van gratis migratieservices, aangeboden door Palo Alto Networks in samenwerking met IBM Consulting.
  • Verbeterde beveiligingsactiviteiten: Cortex XSIAM biedt een geconsolideerd platform dat de handmatige werklast voor security operations centers (SOC's) aanzienlijk vermindert.
  • Geavanceerde analyse en automatisering: Met behulp van Precision AI kan Cortex XSIAM grote hoeveelheden beveiligingsgegevens in bijna realtime analyseren en automatisch incidenten identificeren.
  • Ondersteuning van IBM Consulting: IBM zal meer dan 1.000 consultants trainen in de beveiligingsoplossingen van Palo Alto Networks om klanten te helpen bij de implementatie.

Nikesh Arora, CEO van Palo Alto Networks, benadrukte het belang van deze overname voor het helpen van organisaties bij het transformeren van hun beveiligingsoperaties. Arvind Krishna, CEO van IBM, ziet de samenwerking als een strategisch voordeel voor beide bedrijven, waarbij ze samenwerken aan geavanceerde bescherming tegen bedreigingen. Dave Gruber, een onafhankelijke analist, benadrukte de voordelen van een geconsolideerde beveiligingsplatform zoals Cortex XSIAM.

Conclusie

Met deze overname versterken Palo Alto Networks en IBM hun positie in de cybersecuritymarkt. Door klanten een naadloze overgang naar een geavanceerd platform te bieden, zetten beide bedrijven een belangrijke stap naar het verbeteren van de cybersecurity posture van organisaties wereldwijd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024