Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

Red Hat Enterprise Linux AI algemeen beschikbaar

Dell Technologies en Red Hat brengen Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) naar Dell PowerEdge-servers. RHEL AI is een platform voor het ontwikkelen van foundation models, dat is gebouwd op een AI-geoptimaliseerd besturingssysteem, waarmee gebruikers AI- en Generative AI (GenAI)-modellen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren.

Red Hat Enterprise Linux AI algemeen beschikbaar image

De samenwerking helpt organisaties om AI- en machine learning (ML)-strategieën gemakkelijker te implementeren, hun IT-systemen te schalen en bedrijfsapplicaties in hun organisaties mogelijk te maken. Dell en Red Hat doen dit door geoptimaliseerde, AI-gestuurde hardwareoplossingen te benutten die worden geleverd op RHEL AI op Dell PowerEdge. De partijen streven ernaar om de AI-ervaring voor gebruikers te vereenvoudigen door hardwareoplossingen continu te testen en valideren met RHEL AI, inclusief NVIDIA accelerated computing.

RHEL AI combineert open-source Granite large language models (LLM's) van IBM Research, model alignment tools van InstructLab op basis van de LAB (Large-scale Alignment for chatBots)-methodologie en een community-gedreven benadering van modelontwikkeling via het InstructLab-project. De oplossing wordt geleverd als een geoptimaliseerde en opstartbare Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-image voor servers in de hybride cloud. Het maakt ook deel uit van Red Hat's hybride cloud machine learning operations (MLOps)-platform Red Hat OpenShift AI om modellen en InstructLab op schaal uit te voeren in gedistribueerde clusteromgevingen. RHEL AI op Dell PowerEdge-servers is beschikbaar in Q3 2024.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024