Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

CMA: Overname Inflection AI door Microsoft heeft geen grote impact op concurrentie

De Britse Competition & Markets Authority (CMA) gaat de overname van Inflection AI door Microsoft niet verder onderzoeken. Zij oordeelt dat de overname geen significante impact heeft op de concurrentie en ziet daarom geen reden voor verder onderzoek

CMA: Overname Inflection AI door Microsoft heeft geen grote impact op concurrentie image

Inflection AI is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van 'persoonlijke AI'. Het ontwikkelde Pi, een AI-model dat zich richt op emotionele intelligentie. Microsoft nam in maart een groot deel van het personeel en de licenties van het bedrijf over, voor een bedrag van 650 miljoen dollar. Onder andere twee van de drie oprichters van Inflection AI - Mustafa Suleyman en Karén Simonyan - sloten zich aan bij Microsoft. Microsoft maakte eerder bekend het werk van Inflection AI te willen voortzetten.

De Britse toezichthouder uitte eerder haar zorgen over de overname en opende in juli een voorlopig onderzoek naar de overeenkomst tussen beide partijen. Zij heeft nu echter geconcludeerd dat het weliswaar om een ​​'substantiële overname' gaat, maar dat de overeenkomst geen significante impact heeft op de concurrentie op de AI-markt. Zij wijst onder andere op het beperkte aantal gebruikers van Pi. Meer informatie is hier beschikbaar. 
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024