Witold Kepinski - 06 september 2024

Kepler Vision Technologies en Konica Minolta Europe werken samen

Konica Minolta Europe en Kepler Vision Technologies kondigen een Europese samenwerking aan in de gezondheidszorg. Kepler heeft de AI-gebaseerde Night Nurse-oplossing ontwikkeld, die wordt gebruikt in de MOBOTIX C71-camera van Konica Minolta.

Kepler Vision Technologies en Konica Minolta Europe werken samen image

Deze oplossing is ontworpen om betere zorg en verbeterde monitoring van het welzijn van oudere patiënten mogelijk te maken. De Kepler Night Nurse zal internationaal worden gedistribueerd door Konica Minolta Europe.

De zorgsector wordt geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen door een vergrijzende bevolking en een krimpende beroepsbevolking. Terwijl de populatie van 65-plussers blijft groeien, krimpt het personeelsbestand dat zorg biedt aan deze demografie. Met behulp van AI en computer vision-technologieën brengt de Night Nurse-oplossing van Kepler Vision een betrouwbare valdetector naar het personeel van het ziekenhuis. De slimme sensortechnologie is momenteel geïntegreerd in de Mobotix C71-camera van Konica Minolta. De oplossing stuurt automatisch berichten bij een val, zodat er direct kan worden gereageerd. Dankzij deze automatisering kan het ziekenhuis de werkdruk van zorgmedewerkers beter beheren en personeelsgebrek opvangen.

Petr Atanasčev van Konica Minolta zegt: “We zijn er trots op om samen te werken met Kepler Vision Technologies. Hun innovatieve Kepler Night Nurse-product is precies het soort werk waarmee we willen samenwerken, en we zijn blij om dit internationaal te helpen verspreiden.” Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, zegt: “De samenwerking met Konica Minolta is een van onze belangrijkste partnerschappen om te verzekeren. Het kunnen benutten van hun kennis en expertise in de IT-sector stelt ons in staat om ons te richten op het maken van de Kepler Night Nurse tot het beste product dat het kan zijn.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024