Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Amerikaanse senator wil opheldering van Intel over ontslagronde

De Amerikaanse senator Rick Scott wil uitleg van Intel over de nieuwste ontslagronde bij het bedrijf. Dit naar aanleiding van $20 miljard aan steun en leningen die onlangs zijn toegezegd aan het chipbedrijf.

Amerikaanse senator wil opheldering van Intel over ontslagronde image

Dit meldt Reuters. Scott wil naar verluid meer informatie over de plannen van Intel om ruim 15.000 banen te schrappen, terwijl het tegelijkertijd miljarden dollars aan steun krijgt. De senator vraagt in een brief onder meer duidelijkere cijfers over het aantal Amerikanen dat zijn baan verliest, en in hoeverre de besparingen die Intel doorvoert impact hebben op de investeringen van Intel in chipproductie.

Tegenvallende financiële cijfers

Aanleiding voor de ontslagronde zijn tegenvallende financiële cijfers van Intel. Bij de presentatie van deze cijfers kondigde Intel-topman Pat Gelsinger ook aan 15% van zijn personeelsbestand te schrappen, wat neer komt op ruim 15.000 banen. Gelsinger meldde daarbij dat de kosten van het bedrijf te hoog en de marges te laag zijn.

Het is niet voor het eerst dat Intel banen schrapt. In 2023 gingen 5% van de banen bij Intel verloren, terwijl het ook in oktober 2022 zijn personeelsbestand terugdrong.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024