Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Microchip Technology onderzoekt cyberaanval

Bij een cyberaanval op chipfabrikant Microchip Technology zijn gegevens buitgemaakt. Welke data exact is gestolen wordt nog onderzocht, maar de aanvallers hebben in ieder geval gegevens van werknemers gestolen.

Microchip Technology onderzoekt cyberaanval image

Dit blijkt uit een rapport dat de Amerikaanse chipfabrikant heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf werd op 17 augustus getroffen door een cyberaanval, die de bedrijfsvoering van het bedrijf ernstig verstoorde. Het meldt zijn bedrijfsvoering inmiddels grotendeels te hebben hersteld.

'Geen bewijst voor diefstal klantgegevens'

In het rapport deelt het bedrijf nu meer informatie over de aanval en datadiefstal. Microchip Technology meldt dat onder meer contactgegevens en gehashte wachtwoorden van werknemers zijn buitgemaakt. Het zegt vooralsnog geen bewijs te hebben gevonden dat ook klantgegevens zijn gestolen.

De cyberaanval is opgeëist door ransomwaregroepering Play. De aanvallers stellen een breed scala aan data te hebben buitgemaakt, waaronder klantgegevens, financiële data, accountgegevens, contracten, belastinginformatie identiteitsbewijzen. De groep probeert Microchip Technology af te persen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024