Redactie - 07 september 2024

TD SYNNEX deelt Corporate Citizenship Report

TD SYNNEX publiceert zijn nieuwste Corporate Citizenship Report, waarin het zijn activiteiten en initiatieven op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid uiteenzet. Het rapport van dit jaar bouwt voort op het uitgebreide raamwerk dat in het eerste rapport is vastgesteld en beschrijft de stappen die zijn gezet om deze prioriteiten in operationele praktijken te verankeren.

TD SYNNEX deelt Corporate Citizenship Report image

"Het is spannend om terug te blikken op een jaar van groei en vooruitgang op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor TD SYNNEX te midden van snelle technologische veranderingen. Naast de samenwerking met onze partners hebben we collega's in alle bedrijfseenheden en regio's ingeschakeld om onze milieu- en sociale inzet het afgelopen jaar verder te brengen", aldus Patrick Zammit, CEO van TD SYNNEX. "Onze collega's zetten zich volledig in voor deze inspanningen. Vanuit het werk van onze wereldwijde Green Teams en onze vrijwilligers in de gemeenschap, hebben ze laten zien dat ze gepassioneerd zijn om een ​​verschil te maken bij TD SYNNEX en ver daarbuiten."

Milieubeloften

In 2023 werden de emissiereductiedoelstellingen van TD SYNNEX goedgekeurd door het Science Based Targets Initiative (SBTi), waarmee het een van de eerste technologieaggregators was die deze erkenning kreeg. Bovendien is TD SYNNEX vanwege zijn milieubeloften erkend met een zilveren medaille van EcoVadis en een Management (B-) rating van CDP.

Het Corporate Citizenship Report benadrukt de vooruitgang van TD SYNNEX vanuit een milieustandpunt, waaronder het behalen van een gecombineerde Scope 1 & 2 emissiereductie van ongeveer 30% in FY 2023, voornamelijk gedreven door de transitie van verschillende faciliteiten naar hernieuwbare energie. TD SYNNEX heeft zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen verhoogd tot ongeveer 31%. Ook is dochteronderneming Hyve Solutions overgestapt op 100% hernieuwbare elektriciteit op zijn drie grootste productielocaties.

Daarnaast zet TD SYNNEX zich in voor de voortdurende educatie van haar werknemers en industriële partners in duurzaamheidsonderwerpen, via haar badge-trainingsprogramma's die Sustainability Essentials, Circular Economy en de in FY23 geïntroduceerde cursus Carbon behandelen. Er zijn tot nu toe meer dan 700 duurzaamheidsbadges uitgegeven, ter ondersteuning van het doel om 90% van de leveranciers en 58% van de klanten te begeleiden naar op wetenschap gebaseerde doelen tegen 2028.

"Wij geloven in de kracht van elke medewerker bij TD SYNNEX om positieve verandering te leiden, dus we investeren in het opbouwen van een cultuur die een duurzaamheidsmentaliteit bevordert", aldus Vice President of Corporate Citizenship and Sustainability Adam Rutstein. "Tegelijkertijd streven we ernaar om milieuvooruitgang te zien, niet alleen binnen onze muren, maar ook in het hele IT-kanaal. Op basis van onze expertisegebieden en de lessen die we hebben geleerd, hebben we de kans om anderen te helpen hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken."

Diverviteit en inclusiviteit

TD SYNNEX is gecertificeerd als een Great Place to Work in 10 landen in 2023. Het zet in op het ondersteunen van zowel haar personeel als gemeenschappen. Het Corporate Citizenship Report beschrijft de vooruitgang van het bedrijf in het vergroten van de vertegenwoordiging van ondervertegenwoordigde groepen, het verdubbelen van de deelname aan Business Resource Group (BRG) twee jaar eerder dan gepland en het dichten van de digitale kloof door ondervertegenwoordigde gemeenschappen te voorzien van digitale vaardigheden, apparaten en connectiviteit.

Via het inclusieve wervingsprogramma van het bedrijf kwam vorig jaar 50% van de nieuwe medewerkers uit ondervertegenwoordigde groepen en het bedrijf kondigde ook vooruitgang aan in haar verbintenissen om de vertegenwoordiging van mensen die zich identificeren als vrouw in haar personeelsbestand te vergroten.

Het bedrijf heeft ook programma's uitgebreid om vrouwen te ondersteunen, waaronder een wereldwijde business resource group, Elevate, op vrouwen gerichte mentoringprogramma's in Noord-Amerika, Europa en APJ, en het lanceren van loopbaanontwikkelingsprogramma's die zijn ontworpen om hun professionele groei te ondersteunen.

Governance

TD SYNNEX zet actief in op het hooghouden van haar kernwaarden van inclusie, samenwerking, integriteit en excellentie, die de basis vormen van haar corporate governance-praktijken. Deze waarden begeleiden het bedrijf bij het handhaven van hoge normen van verantwoording, transparantie en ethisch gedrag.

In 2023 boekte TD SYNNEX aanzienlijke stappen in het verbeteren van haar governance-kader. Het bedrijf versterkte haar leiderschapsteam met de toevoeging van twee nieuwe bestuursleden, die onschatbare expertise uit de sector aan tafel brachten. Het introduceerde ook een wereldwijd mensenrechtenbeleid, dat haar toewijding aan ethische bedrijfspraktijken, respect voor mensenrechten en verantwoorde inkoop onderstreepte. Verdere vooruitgang omvatte de harmonisatie van cyberbeveiligingscontroles in alle bedrijfsactiviteiten, wat consistente beschermingsmaatregelen garandeert.

Daarnaast is TD SYNNEX gestart met het proces van zelfcertificering om zich aan te passen aan de EU-VS Data Privacy Framework Principles, wat haar toewijding aan gegevensprivacy en naleving weerspiegelt. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in een nieuw, geautomatiseerd cybersecurityplatform om proactief risico's te volgen en te beperken, de detectie van bedreigingen te verbeteren en cross-functionele samenwerking te vergemakkelijken.

Het rapport is hier beschikbaar. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024