Witold Kepinski - 07 september 2024

Salesforce neemt data protection specialist Own Company

Salesforce, speler op het gebied van CRM-software, heeft aangekondigd dat het voor 1,9 miljard dollar Own Company overneemt. Own is een specialist in oplossingen voor gegevensbescherming en -beheer. Met deze overname wil Salesforce zijn klanten nog beter beschermen tegen dataverlies en cyberaanvallen.

Salesforce neemt data protection specialist Own Company image

In een tijdperk waarin gegevens steeds waardevoller worden, neemt ook de behoefte aan robuuste beveiliging toe. Door Own Company over te nemen, kan Salesforce:

  • De gegevensbescherming versterken: Own biedt een uitgebreid platform voor gegevensarchivering, beveiliging en analyse, waarmee Salesforce zijn klanten nog beter kan beschermen tegen dataverlies.
  • Inzichten uit data halen: Door historische gegevens te analyseren kunnen klanten betere beslissingen nemen en hun concurrentievoordeel vergroten.
  • Aan de toenemende vraag naar gegevensbeveiliging voldoen: Met de opkomst van AI wordt het belang van databeveiliging alleen maar groter. Salesforce speelt hierop in door zijn portfolio uit te breiden.

Wat betekent dit voor klanten?

Salesforce-klanten kunnen in de toekomst profiteren van:

  • Een uitgebreider aanbod aan gegevensbeschermingsoplossingen: Naast de bestaande oplossingen zoals Salesforce Backup en Shield, kunnen klanten nu ook gebruikmaken van de geavanceerde mogelijkheden van Own.
  • Betere bescherming tegen dataverlies: Door de combinatie van de expertise van Salesforce en Own wordt het risico op dataverlies aanzienlijk verminderd.
  • Meer inzicht in hun data: Klanten kunnen hun historische gegevens gebruiken om trends te ontdekken en betere beslissingen te nemen.

Een strategische stap

"Gegevensbeveiliging is van cruciaal belang", aldus Steve Fisher, President en GM van Einstein 1 Platform en Unified Data Services bij Salesforce. "Met de overname van Own versterken we onze positie als marktleider op het gebied van veilige, end-to-end oplossingen."

Sam Gutmann, CEO van Own, is enthousiast over de samenwerking: "We zijn verheugd om deel uit te maken van Salesforce. Samen kunnen we nog meer waarde bieden aan onze klanten door innovatie te stimuleren en data te beschermen."

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024