Witold Kepinski - 07 september 2024

HPE versnelt AI-ontwikkeling met nieuwe Private Cloud AI oplossing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft bekendgemaakt dat haar nieuwe HPE Private Cloud AI oplossing nu beschikbaar is voor klanten. Deze cloudoplossing, ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA, is speciaal ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen bij het snel en efficiënt bouwen en implementeren van generatieve AI-applicaties.

HPE versnelt AI-ontwikkeling met nieuwe Private Cloud AI oplossing image

Snellere ontwikkeling van AI-toepassingen

Met HPE Private Cloud AI kunnen bedrijven virtuele assistenten met één klik activeren en in enkele seconden operationeel maken. Dit vereenvoudigt het proces van het ontwikkelen van AI-toepassingen aanzienlijk en bespaart bedrijven kostbare tijd.

"Bedrijven staan onder druk om snel AI-toepassingen te ontwikkelen en in te zetten", aldus Fidelma Russo, executive vice president bij HPE. "Met onze nieuwe solution accelerators kunnen bedrijven projecten die maanden in beslag zouden nemen, in enkele minuten afronden."

Virtuele assistenten als eerste oplossing

De eerste solution accelerator die vandaag beschikbaar is, is een virtuele assistent die ontwikkelaars helpt bij het bouwen van interactieve chatbots. Deze chatbots kunnen vragen beantwoorden in natuurlijke taal en zijn gebaseerd op de privédata van een organisatie. Toekomstige solution accelerators zullen gericht zijn op specifieke sectoren zoals financiële dienstverlening en gezondheidszorg.

Samenwerking met NVIDIA

HPE werkt nauw samen met NVIDIA om de ontwikkeling van AI-toepassingen te versnellen. NVIDIA's NIM Agent Blueprints spelen een belangrijke rol bij het verfijnen van AI-modellen en het verbeteren van de prestaties van AI-applicaties die op HPE Private Cloud AI draaien.

Unleash AI partnerprogramma

Om partners te ondersteunen bij het aanbieden van AI-oplossingen aan klanten, heeft HPE het Unleash AI partnerprogramma gelanceerd. Dit programma is gericht op het creëren van een ecosysteem van partners die klanten kunnen helpen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van AI-oplossingen.

Conclusie

Met HPE Private Cloud AI en het Unleash AI partnerprogramma biedt HPE bedrijven een compleet platform voor het ontwikkelen en implementeren van AI-toepassingen. Door het vereenvoudigen van het ontwikkelingsproces en het samenwerken met toonaangevende partners, helpt HPE bedrijven om sneller innovatieve AI-oplossingen op de markt te brengen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024