Witold Kepinski - 10 augustus 2024

IOC en Deloitte breiden wereldwijde Olympische samenwerking uit

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en Deloitte hebben een uitgebreide samenwerking aangekondigd, waarbij Deloitte de rol van Games Technology Integration Partner op zich zal nemen voor de Olympische, Paralympische en Jeugd Olympische Spelen tot en met 2032.

IOC en Deloitte breiden wereldwijde Olympische samenwerking uit image

In deze nieuwe rol zal Deloitte een bijdrage leveren aan de visie van het IOC om een ​​nieuwe, geïntegreerde technologische infrastructuur en Games-platform op te zetten om de technologische activiteiten van de Spelen te verbeteren en te beveiligen.

"Dit is een geweldige kans voor Deloitte om onze uitgebreide wereldwijde managementconsultingervaring en technologische capaciteiten te delen en zo de infrastructuur van de Games Technology te helpen transformeren ", aldus John Skowron, vicevoorzitter van Deloitte voor de Olympische en Paralympische Spelen.

Ilario Corna ,Chief Information and Technology Officer van het IOC , gaf aan enthousiast te zijn over de nauwere samenwerking: "Met Deloitte als onze Games Technology Integration Partner zijn we klaar om nieuwe hoogten te bereiken op het gebied van technologische vooruitgang."

Integratie

Deze uitgebreide samenwerking bouwt voort op de bestaande samenwerking van tien jaar tussen het IOC en Deloitte, die in 2022 werd aangekondigd. Deloitte is nu verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, implementeren, exploiteren en beveiligen van de technologische integratie, applicatieontwikkeling en cybersecuritydiensten voor de Olympische Spelen van 2026 tot en met 2032.

Als Worldwide Olympic Partner zet Deloitte haar expertise al in om het digitale ecosysteem van het IOC te verbeteren en te beveiligen ter ondersteuning van de Olympische Beweging. Dit omvat initiatieven zoals het Olympic Fan Data-platform en het Insights & Knowledge Learning Programme.

AI

Deloitte werkt ook samen met het IOC om de Olympische AI-agenda te ontwikkelen. Deze agenda moet de Olympische Beweging naar een toekomst leiden waarin AI vele facetten van het menselijk potentieel versterkt.

"Dit is een geweldige kans voor Deloitte om de diepgang en breedte van onze hele organisatie samen te brengen ter ondersteuning van de transformatie en modernisering van de platforms die de volgende generatie schaalbare technologische oplossingen zullen aansturen om de Olympische Spelen-ervaring te optimaliseren ", aldus John Tweardy, Consulting Principal, Olympic & Paralympic Games & Major Events, Deloitte Switzerland.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024