Witold Kepinski - 10 september 2024

Accenture geeft Earli kapitaalinjectie voor kankeropsporing

Accenture heeft geïnvesteerd in Earli Inc., een biotechnologiebedrijf dat een baanbrekende technologie voor vroege kankeropsporing heeft ontwikkeld. Deze technologie kan kankercellen in een vroeg stadium detecteren en vernietigen. Met deze investering wil Accenture zijn samenwerking met internationale gezondheids- en farmaceutische bedrijven uitbreiden, zodat Earli's technologie wereldwijd sneller toegepast kan worden voor de vroegtijdige opsporing en behandeling van kanker.

Accenture geeft Earli kapitaalinjectie voor kankeropsporing image

Earli richt zich op een van de grootste uitdagingen in de oncologie: het betrouwbaar onderscheiden van gezonde en kankercellen. De technologie maakt gebruik van genetisch geprogrammeerde markers die reageren wanneer kankercellen actief worden. Hierdoor kunnen tumoren in een zeer vroeg stadium worden opgespoord, zelfs via eenvoudige bloedtesten of PET-scans. Dit verhoogt de kans op een tijdige diagnose, wat voor farmaceutische en biotechnologische bedrijven de deur opent naar snellere ontwikkeling van gepersonaliseerde behandelingen, vaak tegen lagere kosten.

“Earli's technologie biedt een unieke mogelijkheid om kanker in een veel vroeger stadium te ontdekken, wat de kans op succesvolle behandelingen aanzienlijk vergroot,” zegt Sander van der Heijden, Lead Health and Public Service bij Accenture Nederland. “Dit is een belangrijke stap voor onze biofarmaceutische partners die zich richten op kankeronderzoek, medicijnontwikkeling en patiëntenzorg.”

Vroege opsporing en behandeling zijn cruciaal om de kans op succesvolle kankerremissie te vergroten. Met Earli’s technologie kunnen verschillende soorten kanker worden opgespoord via niet-invasieve methoden, zoals bloedtesten en PET-scans. Dit geldt zelfs voor tumoren die te klein zijn om met huidige technieken te detecteren

Startups

“Dankzij Accenture’s uitgebreide netwerk in de biofarmaceutische sector kunnen we onze technologie sneller opschalen,” zegt Cyriac Roeding, medeoprichter en CEO van Earli Inc. “Deze samenwerking brengt ons dichter bij ons doel om van kanker een beheersbare aandoening te maken.”

Earli is het nieuwste bedrijf dat toetreedt tot het Project Spotlight-programma van Accenture Ventures, een initiatief dat investeert in bedrijven met innovatieve, disruptieve technologieën. Het programma geeft startups toegang tot Accenture’s expertise en wereldwijd zakelijk netwerk, waardoor ze hun innovaties sneller kunnen ontwikkelen en opschalen. Andere bedrijven die deelnemen aan Project Spotlight zijn onder meer Turbine , QuantHealth , Virtonomy en Ocean Genomics .

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024