Witold Kepinski - 10 september 2024

DCG neemt zelfstudieopleider Winc Academy over

De Complementair Groep (DCG) maakt met trots bekend dat Winc Academy, een toonaangevende aanbieder van asynchroon onderwijs op het gebied van IT, data-analyse en online marketing, per 2 september 2024 onderdeel wordt van de DCG-familie. Deze strategische acquisitie versterkt de positie van DCG als marktleider in innovatieve onderwijsoplossingen.

DCG neemt zelfstudieopleider Winc Academy over image

Winc Academy is opgericht in 2019 met de missie om iedereen de kans te bieden op een betere toekomst door het leren van digitale vaardigheden, ongeacht locatie, tijd of voorkennis (anytime, anywhere). Met een flexibele en praktijkgerichte lesmethode weet Winc Academy een breed publiek aan te spreken. 43% van de studenten is vrouw, de opleider streeft naar een inclusieve en diverse leeromgeving die ook toegankelijk is voor mensen met extra behoeften.

Winc Academy biedt intensieve online opleidingen in onder meer programmeren, data-analyse en online marketing. Studenten profiteren van persoonlijke begeleiding door middel van 1-op-1 consults, live events, feedbackvideo’s en een actieve online community van peers en mentoren. Met flexibele leerpaden, die op elk moment kunnen worden gestart en in eigen tempo kunnen worden gevolgd, maakt Winc Academy het mogelijk om een opleiding te combineren met een drukke agenda, zelfs naast een fulltimebaan.

Met een slagingspercentage van 70% en een gemiddelde beoordeling van 4.5/5.0 sterren, overtreft Winc Academy de concurrentie. Bovendien ervaart 60% van de alumni een directe positieve impact op hun loopbaan na het afronden van hun studie. 20% van de alumni maakt zelfs promotie of vindt een nieuwe baan als direct gevolg van hun studie bij Winc Academy.

Toekomstige groei binnen DCG

Winc Academy blijft zelfstandig opereren binnen de groep en zal haar aanbod in de drie hoofdgebieden IT, Data, en Online marketing blijven uitbreiden. Dankzij de acquisitie kan DCG de leerpaden van Vijfhart IT-Opleidingen en AT Computing combineren met de opleidingen van Winc Academy, waardoor kwalitatief hoogwaardige blended leertrajecten snel aangeboden kunnen worden.

Quotes van het Management

Bastiaan Janssen, CEO van DCG, kijkt uit naar de mogelijkheden die deze samenwerking biedt: “Winc Academy is een jong en innovatief bedrijf dat perfect past in onze strategie van verbreding. Het multi-inzetbare platform van Winc Academy biedt enorme kansen voor onze andere merken.”

Noor Gerrits, CEO van Winc Academy, benadrukt het belang van innovatie en studentgerichtheid: “Mijn doel is om Winc Academy te versterken als toonaangevende opleider in de tech-sector door te blijven zoeken naar de beste innovatieve leeroplossingen zonder de studentervaring uit het oog te verliezen. Uiteindelijk gaat het mij om blije studenten.”

Emma Haagen, COO van Winc Academy, kijkt uit naar de samenwerking: “Onze samenwerking met De Complementair Groep is cruciaal om nog meer studenten op te leiden naar hun droombaan. Samen staan we sterker en kunnen we onze unieke en flexibele onderwijsmethode breder delen.”

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024