Wouter Hoeffnagel - 12 september 2024

Medewerkers voelen zich in hybride werkomgeving meer verbonden met manager

De overgrote meerderheid van de medewerkers (83%) voelt zich productiever in een hybride werkomgeving in vergelijking met elke dag op kantoor werken. Naast de gewonnen flexibiliteit zegt een groot deel van de werknemers (82%) zich meer verbonden te voelen met hun teams en managers in een hybride setting.

Medewerkers voelen zich in hybride werkomgeving meer verbonden met manager image

Dit blijkt uit recent onderzoek van Zoom in samenwerking met Reworked INSIGHTS. Het onderzoek, waaraan 1.900 werknemers en 600 managers wereldwijd deelnamen, toont aan dat twee derde van de managers (64%) werknemers regelmatig thuis laat werken. Daarnaast is driekwart van deze managers (75%) van plan om de werkregelingen in de komende twee jaar aan te passen, waarbij de meerderheid (82%) streeft naar een flexibeler werkschema. Interessant is dat managers de afgelopen twee jaar al aanzienlijke stappen hebben gezet in vertrouwen, waarbij de helft (50%) beweert sinds de COVID-periode meer tegemoetkomend te zijn.

Technologie blijft soms achter

Het onderzoek benadrukt echter ook verbeterpunten. Ondanks de sterke bereidheid om te veranderen, blijft technologie soms achter. Driekwart van de werknemers wereldwijd (75%) is van mening dat de technologie voor werken op afstand moet worden verbeterd. Generatieve AI kan hierbij een cruciale rol spelen: een ruime meerderheid van de managers (84%) geeft aan dat AI de productiviteit heeft verhoogd. 64% van de werknemers is het hiermee eens.

“Nu hybride werken de standaard is geworden, moeten managers luisteren naar hun werknemers en investeren in goede (AI-)technologie. Goede tools zorgen voor tevreden medewerkers — en uiteindelijk voor hogere productiviteit. Zo kunnen bedrijven succes boeken op de lange termijn,” aldus Zoom.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024