Wouter Hoeffnagel - 12 september 2024

Infineon meldt doorbraak in productie wafers van galliumnitride

Het Duitse chipbedrijf Infineon heeft een belangrijke doorbraak geboekt in de productie van halfgeleiders. Het bedrijf is erin geslaagd om op grote schaal grotere wafers van galliumnitride te produceren. Dit veelbelovende materiaal, dat steeds belangrijker wordt in sectoren als elektrische auto's en kunstmatige intelligentie, kan nu in veel grotere hoeveelheden worden geproduceerd.

Infineon meldt doorbraak in productie wafers van galliumnitride image

De nieuwe productieproces van Infineon maakt het mogelijk om wafers van galliumnitride met een diameter van 300 millimeter te maken. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van de huidige standaard van 200 millimeter. Dankzij deze grotere wafers kunnen er meer dan twee keer zoveel chips worden geproduceerd, wat leidt tot lagere productiekosten en mogelijk kleinere, efficiëntere elektronica.

Deze ontwikkeling wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van de halfgeleiders. Galliumnitride wordt gezien als een veelbelovend alternatief voor silicium, het materiaal dat momenteel het meest wordt gebruikt in de chipindustrie. De nieuwe productieproces van Infineon zou kunnen leiden tot een versnelling van de ontwikkeling van nieuwe elektronische apparaten en systemen.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024