Wouter Hoeffnagel - 12 september 2024

NXP steekt miljard dollar in R&D-activiteiten in India

NXP investeert meer dan een miljard dollar, omgerekend ruim 900 miljoen euro, in R&D in India. Het verdubbelt daarmee zijn R&D-activiteiten in het land.

NXP steekt miljard dollar in R&D-activiteiten in India image

Dit is door NXP-topman Kurt Sievers bekend gemaakt op een chipconferentie in de omgeving van Indiase New Delhi, waarover Reuters bericht. Sievers meldt dat NXP in gesprek is met onder meer de Indiase autoindustrie en andere sectoren. Het beschikt in India al langer over vier ontwerpcentra voor chips, waar zo'n 3.000 mensen werkzaam zijn.

10 miljard dollar aan incentives

India zet al langer in op chipproductie, wat een belangrijk onderdeel van de economische strategie van het land vormt. Zo stelt de Indiase overheid in totaal 10 miljard dollar aan incentives beschikbaar om chipproductie in het land aan te jagen. Het wil hiermee de concurrentie aangaan met landen die al langer grote spelers zijn op het gebied van chipproductie, waaronder Taiwan.

Naast NXP investeren ook diverse andere chipbedrijven in India. Zo beschikken Nvidia en AMD beide over R&D-centra in het land. Ook Micron en Applied Materials kondigden eerder investeringen in het land aan.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024