Redactie - 12 september 2024

PwC kondigt wereldwijde ontslagen aan

Het wereldwijde adviesbureau PwC heeft besloten om circa 1.800 medewerkers te ontslaan, wat neerkomt op 2,5% van het totale personeelsbestand. Dit meldt The Wall Street Journal. De ontslagen maken deel uit van een herstructurering binnen de technologietak van PwC.

PwC kondigt wereldwijde ontslagen aan image

Volgens het Wall Street Journal worden de ontslagen vooral doorgevoerd in de Amerikaanse advies-, product- en technologie-afdelingen. Opvallend is dat ongeveer de helft van de getroffen werknemers buiten de Verenigde Staten werkzaam is.

De beslissing om personeel te ontslaan wordt toegeschreven aan een afnemende vraag naar bepaalde adviesdiensten. PwC's Chief Operating Officer in de VS, Tim Grady, verklaarde dat het bedrijf continu bezig is met transformeren om concurrerend te blijven en de toekomstige behoeften van klanten te kunnen bedienen. De ontslagen zijn volgens hem een noodzakelijke stap om het personeelsbestand beter af te stemmen op de veranderende markt.

Trends in ontslagen

PwC is niet het enige techbedrijf dat de afgelopen tijd heeft aangekondigd personeel te zullen ontslaan. Eerder dit jaar kondigden bedrijven als Cisco ook al ontslagen aan. Deze ontwikkelingen worden gezien als een gevolg van de economische onzekerheid en de afkoeling van de techsector.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024