Wouter Hoeffnagel - 14 september 2024

Gartner deelt sleutels tot succes bij financiële transformatie

Financiële transformatie is moeilijk en veel financiële leiders hebben het gevoel dat ze geen goede vooruitgang boeken, meldt Gartner. Geraldine Garaud, Senior Director Analyst bij Gartner, deelde op Gartner’s London CFO & Finance Executive Conference 2024 enkele vaak onderschatte sleutels tot succes.

Gartner deelt sleutels tot succes bij financiële transformatie image

Mensen zien financiële transformatie doorgaans op een van de drie manieren: als een bedreiging, een last of een kans. Om mensen te bewegen financiële transformatie als een kans te zien, moeten transformatieleiders hun visie verkopen: Waar gaan we om bekendstaan? Welke impact gaan we hebben? Hoe gaan we onze service leveren?

Boodschap en kanaal afstemmen op doelgroep

Bij het communiceren van transformatieambities moeten leiders hun boodschap en communicatiekanaal afstemmen op hun verschillende doelgroepen. Transformatieleiders moeten rekening houden met de bereidheid van het personeel. Zelfs de beste teams ter wereld zullen niet veel vooruitgang boeken als ze littekens van transformatie uit het verleden met zich meedragen en moe zijn van verandering.

Financiële transformaties worden vaak aanzienlijk vertraagd omdat ze te snel te veel proberen te implementeren, en proberen elk ad-hocverzoek van belanghebbenden te implementeren in plaats van een stap terug te doen en zich af te vragen of een activiteit zinvol is om uit te voeren.

Meer informatie over Gartner’s London CFO & Finance Executive Conference 2024 is hier te vinden.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024